Osijek
JAVNA DRAŽBA U KAPPA CENTRU

Najmanji stan prodan za 1650, a
najveći za 940 eura po kvadratu
Objavljeno 23. studenog, 2016.

Svih 11 stanova u poslovno-stambenom Kappa centru u središtu Osijeka, ponuđenih na prodaju na dvije javne dražbe prošloga tjedna na osječkom Općinskom sudu, dobilo je nove vlasnike.

Valja podsjetiti kako se stanovi i zapravo sve nekretnine koje su u sastavu Kappa centra prodaju u korist ovrhovoditelja - tvrtke Heta Asset Resolution iz Klagenfurta, odnosno sljednici nekadašnje Hypo banke.

Prema riječima sutkinje Mire Brnjevarac, dražba je izazvala veliko zanimanje potencijalnih kupaca te se za pojedine stanove natjecalo i dvadesetak kupaca. Licitacija je kretala od polovine procijenjene vrijednosti stanova i prema rješenjima o prodaji, vidljivima na e-oglasnoj ploči Općinskog suda u Osijeku, stanovi su prodani po “pristojnim” cijenama.

Naravno, uvjetno rečeno prodani, jer najbolji ponuditelji dužni su izlicitirani stan platiti u roku od 15 dana od dana pravomoćnosti rješenja o dosudi. U suprotnom će sud rješenjem prodaju oglasiti nevažećom i nekretninu dosuditi kupcima koji su ponudili nižu vrijednost, redom prema visini ponuđene cijene.

Ovih 11 stanova različitih je površina. Najmanji, jednosobni stan ima površinu 29, a najveći 160 četvornih metara. Procijenjena im je vrijednost od 1490 do 1762 eura po kvadratu. Primjerice, stan na četvrtoj etaži koji se sastoji od ulaznog prostora, kuhinje, ostave, dnevnog boravka s blagavaonicom, sobe, kupaonice, toaleta i zimskog vrta, ukupne korisne površine 55,55 četvornih metara te sporednog dijela koji se sastoji od spremišta površine 2,6 kvadrata prodan je za 590 tisuća kuna ili 78 tisuća eura, odnosno nešto više od 1400 eura po kvadratu. Stan na trećoj etaži površine 86 kvadrata postigao je cijenu od 920 tisuća kuna. Najmanji stan ponuđen na licitaciju, od 29 kvadrata, prodan je za 360 tisuća kuna, ili za 1650 eura za kvadrat. Na osmoj etaži zgrade stan od 160 kvadrata postigao je cijenu od 1,13 milijuna kuna, što je oko 940 eura po kvadratu.

Zgrada Kappa centra, treba li to uopće posebno isticati, nalazi se na ekskluzivnoj lokaciji i stanovi su svakako ekskluzivni. Prva cijena kvadrata tih stanova, prije nekoliko godina, iznosila je 1950 eura.

Igor MIKULIĆ
U prodaju će i poslovni prostori i parkirališta

Koje će nekretnine sljedeće biti u prodaji u tom objektu ovisit će, kazala nam je Brnjevarac, o dogovoru s ovrhovoditeljem i zainteresirani kupci imat će sve informacije na e-oglasnoj ploči. Naime, u čitavom Kappa centru riječ je o ukupno više od 300 nekretnina - stanova, poslovnih prostora, spremišnih prostora i parkirališnih mjesta. Na prvoj dražbi u rujnu ove godine prodano je pet stanova, a proteklog tjedna još 11. Na prodaju će svakako biti ponuđeni, dakle, poslovni prostori i parkirališna mjesta, a moguće i šest stanova oko kojih postoje sporovi zbog tvrdnji trećih osoba da su ih platile. Tih šest stanova do sada nije bilo u postupku javne dražbe.

Najčitanije iz rubrike