Crna kronika
POŽAR U DARDI

Zbog opeklina šake tinejdžer na liječenju
Objavljeno 22. studenog, 2016.

DARDA - Opekline drugog stupnja zadobio je maloljetnik u požaru koji je izbio u subotu poslijepodne u obiteljskoj kući u Ulici jablanova u Dardi. Za izbijanje požara kriv je - neispravan bojler.

- Zbog kvara na termostatu električnog bojlera došlo je do preopterećenja električnih instalacija, a poslije i zapaljenja instalacija te požara koji se širio dalje. Nagorjeli su elementi u kupaonici i namještaj u sobi. U vrijeme požara u kući se nalazio maloljetnik, koji je tom prilikom zadobio opekline šake te je prevezen u Klinički bolnički centar Osijek, gdje je utvrđeno da je riječ o opeklinama drugog stupnja. Maloljetnik je zadržan na liječenju - doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske.

U svezi s požarom, koji su u cijelosti ugasili belomanastirski vatrogasci, policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi izvješće. U protekle dvije godine (2014. i 2015.) u Osječko-baranjskoj županiji dogodila su se 383 požara, od čega je 179 bilo na građevinskim objektima.

U prvih deset mjeseci prošle godine na istom je području zabilježeno 185 požara i eksplozija. Ove godine stanje je bolje jer se od 1. siječnja do 31. listopada dogodilo više od 40 požara manje, ukupno 148.

U požarima ili eksplozijama u prvih deset mjeseci 2015. godine na području Policijske uprave osječko-baranjske jedna je osoba smrtno stradala, jedna je ozlijeđena teško, a šest lakše. U prvih deset mjeseci ove godine u požarima, srećom, nije bilo smrtno stradalih, a po jedna osoba ozlijeđena je teško i lakše.

Sandra LACIĆ
U STUDENOM U POŽARU STRADALI MAJKA I DVOJICA DJEČAKA

Sedmogodišnji i četverogodišnji dječak te njihova 25-godišnja majka stradali su u požaru koji se dogodio prije desetak dana u Petrijevcima. Dječaci se nalaze na liječenju u Klaićevoj bolnici u Zagrebu, dok je njihova majka u osječkoj bolnici. Kako neslužbeno saznajemo, starijem dječaku opeklinama je zahvaćeno više od 80 posto površine tijela, a mlađem 30 posto površine. Zbog težine ozljeda obojica se i dalje nalaze u umjetnoj komi, izvan su životne opasnosti, no ozljede su vrlo ozbiljne i oporavak će biti bolan i dugotrajan.L.A.

hitra reakcija

POŽAR SU UGASILI VATROGASCI IZ BELOG MANASTIRA

Možda ste propustili...

NA CESTI ZATEČENO VIŠE PIJANIH VOZAČA

S 2,17 promila zabio se u stup

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

PROMETNA NESREĆA U JUGOVU POLJU

Unesrećenog iz vozila spašavali vatrogasci

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi