Regija
GRADSKO VIJEĆE ĐAKOVA

Izglasan proračun “težak” 79,9 milijuna kuna
Objavljeno 21. studenog, 2016.

ĐAKOVO - S 13 ruku za i tri protiv, jučer su gradski vijećnici Đakova izglasali donošenje proračuna za 2017. godinu “težak” 79.9 milijuna kuna, a usvojen je i rebalans proračuna za ovu godinu.

- Zahvaljujem vijećnicima koji su podržali ovaj proračun koji je i dalje i razvojni i socijalni. Njime se omogućava uvođenje novog odjela koji će biti na čvrstim temeljima i okrenut prema gospodarstvu, poljoprivredi, obrtništvu, turizmu, gdje kroz taj, ali i kroz sve druge odjele, nastojimo privući što više sredstava iz EU-a. On ostaje i općedruštveni i održava grad Đakovo gradom, od sporta, kulture, svih oblika života pa sve do velikih komunalnih investicija. Jedna od najvećih je i završetak Strossmayerovog trga, početak gradnje prečistača otpadnih voda s kolektorskim sustavima, mrežom javne rasvjete, gradnjom cesta, pješačko-biciklističkih staza itd... Vjerujem da grad ostaje i dalje, zahvaljujući i dosadašnjim proračunima, a i ovima koji dolaze u buduće, mjesto ugodno za život u kojem će biti sve više radnih mjesta - kazao je gradonačelnik Zoran Vinković. Dodao je kako i statistički podaci pokazuju da je u Đakovu u odnosu na prošlu godinu, između ostaloga zahvaljujući i mjerama Grada, smanjena nezaposlenost za 22 posto, a stvarno povećanje u poduzetništvu i broj radnih mjesta veći je za deset posto.

Na početku sjednice održan je aktualni sat na kome su vijećnici postavljali pitanja vezana uz regulaciju prometa u gradu zbog gradnje Strossmayerovog trga, ustrojavanju katastra gradskih nekretnina, mogućnosti sufinanciranja dijela kamatne stope pri energetskoj obnovi zgrada, izmjenama i dopunama odluke o komunalnoj naknadi kako bi se potaknulo rješavanje zapuštenih poslovnih prostora u središtu grada...M.Muškić

Najčitanije iz rubrike