Regija
DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

Lampioni i molitve za poginule branitelje
Objavljeno 19. studenog, 2016.

SLATINA
Kao u cijeloj Hrvatskoj, u Slatini je također jučer obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. Učenici svih slatinskih osnovnih i srednjih škola sa svojim profesorima i ravnateljima postavili su upaljene lampione na Trgu sv. Josipa, kod križa u Parku 136. slatinske brigade te uz prometnice u gradu.
Na središnjemu gradskom trgu lampione su zapalili članovi Odreda izviđača Lisice, predvođeni svojim voditeljima, a upaljene lampione položili su i gradonačelnik Ivan Roštaš sa suradnicima, članovi Gradskog savjeta mladih te Mladeži HDZ-a. Molitvu za stradale u borbi za Vukovar i za sve poginule hrvatske branitelje predvodio je župnik vlč. Dragan Hrgić.
Počast poginulima u Vukovaru, Škabrnji i na drugim ratištima u Domovinskom ratu iskazali su i mnogi Slatinčani zapaljenim svijećama i lampionima u svojim prozorima te brojni članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa slatinskog područja i drugi građani sudjelovanjem u Koloni sjećanja u Vukovaru. U župnoj crkvi sv. Josipa služena je večernja misa za sve poginule u Vukovaru i Škabrnji.Petar Žarković

Možda ste propustili...

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

Najčitanije iz rubrike