Osijek
ZAVRŠNICA POSTERA MIRA LIONS KLUBA MURSA OSIJEK

Nagradili male slikare i otvorili izložbu radova “Proslava mira”
Objavljeno 18. studenog, 2016.

Učenici koji su crtajući sudjelovali na natječaju Poster mira pod motom “Proslava mira” dobili su nagrade, a nakon toga je otvorena izložba stotinjak pristiglih radova koju tradicionalno organizira Međunarodna udruga Lions klubova, u Hrvatskoj District 126, Lions club Mursa iz Osijeka.

Nagrade su na jučerašnjoj svečanosti na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Osijek dobili: 1. Tea Sudarić (6.d. razred OŠ Matije Petra Katančića, Valpovo), 2. Aleksa Vidaković (8. razred OŠ Bobota), 3. Gabrijel Šalina (6.b. razred OŠ Braće Ribar, Posedarje), 4-a. Martina Maloševac (5. razred OŠ Antun Gustav Matoš, Tovarnik) i 4-b. Adriano Barušić (6. razred Centar za odgoj i obrazovanje Ivan Štark, Osijek).

Predsjednica Povjerenstva za Poster mira Irella Bogut pohvalila je djecu iz cijele Hrvatske koja su sudjelovala i pozvala da im se pridruže i nagodinu te pozvala zainteresirane da razgledaju izložbu koja će biti otvorena na tom fakultetu sljedećih tjedana. Izložbu je otvorio i o važnosti sudjelovanja djece osnovnih škola na natječaju za Poster mira govorio je guverner Distrikta 126 Goran Šarić, pastguvernerica Nada Arbanas i predsjednica LC Mursa Sofija Vidaković. Likovni pedagozi i akademski slikari Goran Kujundžić i Marko Šošić pojasnili su čime se Povjerenstvo rukovodilo pri izboru slika za koje su ocijenili kako su maštovite i kvalitetne, i uspješno šalju poruke mira uz onaj globalni način do intimnog i osobnog apstrahiranog doživljaja koji im je pokretao slikarski alat preko papira.

U svečanom dijelu sudjelovale su učenice klavira Glazbene škole Franje Kuhača Lucija Pejić i Iskra Kujundžić te učenik klavira Nebojša Ilijev, a pod mentorstvom profesorice Ivane Glavočević. Lionsice su im uručile zahvalnice kao i profesorici Glavočević koja je preuzela zahvalnicu LS Mursa i za profesoricu Sunčanu Bašić, ravnateljicu osječke glazbene škole. Nastupila su i 33 studenta druge godine Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja kojima je mentorica Mira Perić, članica LC Mursa. D. Pejić

Možda ste propustili...

STRUČNI SKUP O SIMULIRANIM SUĐENJIMA

Stekli znanja o važnosti sudstva

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana