Sport
OSIJEK BOXING OPEN

Spektakl na Jugu
Objavljeno 18. studenog, 2016.

Vezani članci

POGLED U PROŠLOST

Vladinih pola stoljeća od balkanskog trona

Već četvrtu godinu zaredom Boksački klub Osijek organizira “Osijek boxing open”, jednu od rijetkih priredbi “plemenite vještine” u gradu na Dravi. Bez obzira na odličnu atmosferu tijekom mečeva koji su se održavali u ringu u maloj dvorani Gradskog vrta koju inače koriste stolnotenisači, ovogodišnja osječka boksačka priredba ipak će biti podignuta na višu razinu pa je subotnji događaj “preseljen” u dvoranu Jug. Naime, u sklopu “Osijek boxing opena” na rasporedu je redovno kolo Prve hrvatske boksačke lige, a u večernjim satima održat će se sudar hrvatske boksačke Premijer lige između Slavonija tima i IPG tima (Istarsko-primorsko-goranskog tima). Naime, Hrvatski boksački savez ustrojio je jedno novo natjecanje u kojima se za naslov prvaka sučeljavaju četiri slavonske regije čiji je cilj povećati broj kvalitetnih borbi svim našim boksačima, a koji još nisu ostvarili kvalitetniji međunarodni iskorak odnosno na putu su ostvarenja značajnije boksačke karijere. Kako je Premijer liga podignuta na ipak razinu više svjedoči i da njegove mečeve prenosi Sportska televizija. Kamere će tako biti i u subotu u dvorani Jug.

- Ne sjećam se stvarno je li ikada i jedna boksačka priredba iz Osijeka prenošena na nekoj televiziji na državnoj razini. Stoga, susret Premijer lige između Slavonija i IPG tima bit će premijerni prijenos iz Osijeka neke boksačke priredbe - rekao je Matej Matković, trener Boksačkog kluba Osijek i izbornik Slavonija tima.

BK Osijek je, kako bi natjecatelji u ovome susretu iz cijele Hrvatske stigli na vrijeme, pomaknuo vaganje za 11 sati za sudionike Prve boksačke lige, a za 12 sati za Premijer ligu. Prvi mečevi Prve boksačke lige počet će u 14 sati, a Premijer lige u 20 sati.

- Boksački klub Osijek trenutačno je drugoplasirani u Prvoj boksačkoj ligi, iza zagrebačkog Leonarda, a cilj nam je do kraja sezone zadržati tu poziciju. Imamo prijavljenih odasvud, javljaju nam se i klubovi iz Dalmacije, premda će kompletan program biti malo oslabljen, jer je u tijeku Svjetsko mlađeseniorsko prvenstvo u Sankt Petersburgu. Ipak, bit će zanimljivih mečeva. Moći ćemo vidjeti neke od najdarovitijih hrvatskih boksača - rekao je Matković.

Među njima naći će se i Brođanin Gabrijel Veočić, brončani s Europskog prvenstva u Kaposvaru. Očekuje se nastup europskog prvaka s toga natjecanja Zadranina Josipa Biletića. Domaći BK Osijek, između ostalih, predstavljat će Bruno Gajić koji je na istom juniorskom EP-u bio korak do medalje (poražen u četvrtfinalu), Mateo Brekalo, koji je trenutačno u mlađeseniorskom uzrastu do 75 kilograma.

Prva boksačka liga, koliko god bila atraktivna bit će samo dijelom “uvodnih borbi” uoči mečeva u Premijer ligi.

- Prema mojim informacijama nekolicina inače standardnih boksača IPG tima imaju međunarodne akcije, čak i među profesionalcima. Dosad su znali iskoristiti pravo i koristiti strane boksače, posebice iz Slovenije, pa sam uvjeren da će to i ovaj put napraviti. Štoviše, mogao bih najaviti vrlo kvalitetan meč u superteškoj kategoriji - rekao je Matković.

Poznato je kako će Slavoniju u superteškoj kategoriji predstavljati Branimir Lovren, novopečeni reprezentativac, inače Vinkovčanin, koji je član BK Borovo. Jaki aduti su i Osječani Zvonimir Rebolj, poluteškaš i legitimni nasljednik Hrvoja Sepa, njegov klupski kolega Dušan Stojanović te Luka Pratljačić, još jedan potencijalni reprezentativac, inače Osječanin koji je član BK Borovo.

- Vjerojatno se radi o meču koji bi mogao odlučiti o naslovu prvaka Premijer lige, s obzirom na to da mi i IPG tim trenutačno dijelimo prvo mjesto. U svakom slučaju to je razlog više za doći u subotu u dvoranu Jug - uputio je pozivnicu za subotnji boksački spektakl čiji je ulaz besplatan.

Krešimir LACKOVIĆ
Rebolj sparira Sepu

Zanimljivu pripremu za predstojeći sraz Premijer lige ima Zvonimir Rebolj, trenutačno ponajbolji osječki boksač. On se trenutačno nalazi u Zagrebu gdje je polaznik Policijske akademije, a trenira u zagrebačkim klubovima s boksačima u svojoj poluteškoj kategoriji. Između ostaloga, Reboj sparira i Hrvoju Sepu, koji se sve više priprema za odlazak u profesionalne vode. Inače, sportska suradnja slavonskih boksača traje već duže vrijeme.

Najčitanije iz rubrike