Regija
HRABROST SE ISPLATILA

Ivanka Dujmić dobila
presudu protiv tvrtke Boso
Objavljeno 17. studenog, 2016.

VINKOVCI - Ivanka Dujmić iz Vinkovaca dobila je presudu protiv tvrtke Boso d.o.o. za nezakonit otkaz!

Podsjetimo, Ivanka Dujmić javno je progovorila o nepravilnostima u radu u trgovačkom lancu Boso u kojem je bila zaposlena kao prodavačica. Odnosilo se to ponajprije na prekovremene sate radnika koji im nisu bili plaćani niti su evidentirani u evidenciji o radnom vremenu, obvezu radnika da kupuju u tvrtki u kojoj rade, vrijeđanje i druge nepravilnosti. Nakon toga dobila je otkaz, a tvrtku Boso tužila je Općinskom sudu u Vukovaru. Njezine su navode kasnije, uglavnom anonimno, potvrdili i drugi zaposlenici tvrtke.

- Sud je dobiven, tužba i protutužba vezano uz nezakonit otkaz, a ona mora u roku od osam dana biti vraćena na posao. Boso ima prvo žalbe, ali žalba ne odgađa izvršenje presude. Znači, u osam dana Ivanka mora dobiti sva prava koja je imala prije, radni odnos na neodređeno vrijeme. Vraća se na bolovanje na kojem je i bila, sada ide tužba zbog neplaćenih prekovremenih sati te tužba zbog stanja u koje je dovedena moja supruga. Sud smatra da do prekida radnog odnosa nije ni došlo, tako da sve ostaje kao da radni odnos traje. Moraju joj se uplatiti sva davanja za socijalno, mirovinsko od 15. rujna kada je istekao otkazni rok te isplatiti zaostale plaće. Nećemo odustati ni od jedne lipe koje joj pripadaju, a liječnik će procijeniti kada će biti sposobna za obavljanje posla - rekao je Željko Dujmić, suprug Ivanke Dujmić.

Na pitanje što bi poručila drugima koji su se našli u sličnoj situaciji, Ivanka je odgovorila kako njezin primjer pokazuje da se ne trebaju bojati te da mobing trebaju prijaviti.

U presudi Općinskog suda u Vukovaru stoji da se utvrđuje nedopušteni otkaz ugovora o radu tuženika Bose d.o.o Vinkovci, da je tuženik odbio zahtjev za zaštitu prava tužiteljice te se utvrđuje da radni odnos tuženika nije prestao. Nalaže se tuženiku da vrati tužiteljicu na rad i omogući joj obavljanje poslova prodavača u roku od osam dana. Osim toga, nalaže se tuženiku da tužiteljici naknadi trošak parničkog postupka. Sud je odbio protutužbu tvrtke Boso d.o.o. i ponudu za sudski raskid u iznosu od 4 plaće bruto.. Mario Kokaj

Ivanka u roku od osam dana mora biti vraćena na posao, na staro radno mjesto

Možda ste propustili...

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

Najčitanije iz rubrike