Osijek
UČENICI OŠ “AUGUST ŠENOA”

Mjuziklom oživili Čarobnu šumu i likove Ivane Brlić-Mažuranić
Objavljeno 16. studenog, 2016.

Predstavom, i to mjuziklom koji su sami osmislili prema bajci Šuma Striborova Ivane Brlić-Mažuranić, učenici i djelatnici OŠ “August Šenoa” obilježili su Dan škole u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića.

Nastupilo je više od 80 učenika koji su plesali, pjevali, glumili te dokazali da je Šuma Striborova neiscrpno vrelo inspiracije. Predstavu su režirale Zorica Jukić, Sanda Lukenda, Ana Sušić i Romana Borš-Mačak, glazbu potpisuje Ana Bučanac Marković, tekst je prilagodila Anamarija Lukić, a scenograf je Roko Idžojtić. U predstavi sudjeluju veliki i mali zbor škole pod vodstvom Romane Borš-Mačak, ritmičku skupinu pripremila je Ljiljana Opančar, a mentorice dramsko-scenskih skupina su Zorica Jukić, Sanda Lukenda i Ana Sušić.

U glavnim ulogama nastupili su: Vlatka Grozdanić (Baka), Luka Dugalić (Sin), Lara Prenarčić (Zmija) i David Bjelac (Stribor). Tako je ono što gledamo u američkim filmovima, a to je da učenici osmišljavaju predstave i u njima aktivno sudjeluju, postala stvarnost u Osijeku. Ovo je već treći mjuzikl u režiji učiteljica OŠ “August Šenoa”, a Šuma Striborova odabrana je u povodu stogodišnjice od prvoga objavljivanja “Priča iz davnine” Ivane Brlić-Mažuranić.

Redateljice Zorica Jukić i Romana Borš-Mačak rekle su nam da predstavu pripremaju od početka školske godine te da su djeca s velikim oduševljenjem sudjelovala u radu. Pokazao je to i veliki pljesak na kraju mjuzikla. Prije početka predstave brojnu je publiku pozdravio Krešimir Ćosić, ravnatelj OŠ “August Šenoa”, a gost na premijeri bio je osječki gradonačelnik Ivan Vrkić, ovaj put kao djed, koji je pozorno pratio nastup svoje unuke.

Vesna LATINOVIĆ
Možda ste propustili...

SLAVONSKA UDRUGA HERCEGOVACA

Marko Eljuga novi predsjednik

PETAK I SUBOTA

Pomozite, darujte krv

Najčitanije iz rubrike