Regija
72. OBLJETNICA BATINSKE BITKE

Vijenci za poginule vojnike Crvene armije
Objavljeno 15. studenog, 2016.

BELI MANASTIR - U povodu 72. godišnjice Batinske bitke dr. Anvar Azimov, veleposlanik Ruske Federacije, položio je jučer vijenac podno spomen-obilježja palim borcima Crvene armije, koji je nedavno obnovljen novcem što ga je prikupilo rusko veleposlanstvo u Zagrebu.

- Nadam se da će spomenik ostati simbol prijateljstva ruskog i hrvatskog naroda - rekao je Azimov, najavivši financiranje obnove spomenika na Partizanskom groblju na Petrovoj gori, premda ondje u vrijeme Drugog svjetskog rata nije bilo vojnika Crvene armije.

Rusko veleposlanstvo nedavno je obnovilo spomenik i biste baranjskih narodnih heroja na belomanastirskom Katoličkom groblju (na dijelu koji nosi naziv Partizansko) te spomen-obilježje u prigradskom naselju Šećerani. Vijenac podno spomenika na središnjem gradskom trgu položio je i gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš sa suradnicima, zahvalivši tom prigodom na donaciji za obnovu spomenika, koji se sada uklapa u novoobnovljeni trg.

Na 1944. godinu, Batinsku bitku i oslobođenje Baranje od fašista, podsjetio je Nikola Opačić, predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Belog Manastira, organizatora jučerašnjeg događaja. Nakon polaganja vijenaca na središnjem trgu i kraćeg kulturnog programa ruski veleposlanik, rusko vojno izaslanstvo, predstavnici Grada i ostali uzvanici vijence su položili podno spomen-obilježja na belomanastirskom Partizanskom groblju i spomenika Pobjedi u Batini.I.Getto

Možda ste propustili...

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

Najčitanije iz rubrike