Kultura
STUDENTI IZ OSIJEKA I PEČUHA

Studentska kiparska
radionica u Jarčevcu
Objavljeno 14. studenog, 2016.

U organizaciji Umjetničke akademije u Osijeku, i ove se godine u blizini Petrijevaca kod Valpova održava Međunarodna studentska kiparska radionica “Jarčevac 2016”. Do 15. studenoga tamo će stvarati sedam studenata s Diplomskog studija Umjetničke akademije u Osijeku, te tri studenta Kiparstva s Akademije za glazbu i vizualne umjetnosti iz Pečuha. To su: Tina Banjan, Josip Barišić, Doris Despot, Martina Kovačević, Tamara Sekulić, Josipa Stojanović, Vinko Vidmar te Emke Horváth, Krisztián Mezei i Balázs Sárkány.

- Radionica ima naglasak na likovnoj obradi drveta (lipa, hrast i topola), gdje sudionici uz prethodnu pripremu te stručnu pomoć realiziraju svoje radove velikih formata. Likovna radionica izvodi se u suradnji s Hrvatskim šumama s čije strane je osigurana pomoć u obliku materijala i pomoćnih radnika koji pomažu studentima u obradi drva motornom pilom. Ciljevi radionice su edukacija studenata u radu s drvom i različitim tehnikama obrade drva, upoznavanje studenata s ekosustavom šume, te povezivanje i komunikacija studenata, profesora i mentora s likovnih akademija u regiji - ističe voditelj radionice izv. prof. art. Denis Krašković.

Najbolje izvedena djela bit će postavljena kao javne skulpture u Osijeku i Petrijevcima, a prethodno će biti izloženi na izložbama u Osijeku (Studentski centar) i Pečuhu (Galerija Nador). Do sada je održano sedam radionica u kojima je sudjelovalo stotinjak studenata. Svečanost zatvaranja i druženje sa sudionicima radionice održat će se u utorak u podne.E.S.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NASTAVKU USPJEŠNOG ART TJEDNA

Izložba u povodu 25 godina postojanja vinkovačkog HDLU-a

2

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

3

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente