Autoglas
OFENZIVA WOLKSWAGEN

Premijera: Novi Golf
Objavljeno 15. studenog, 2016.

Karakteristike su novog Golfa, predstavljenog prošli tjedan u Wolfsburgu, unaprijeđeni dizajn, nove tehnologije motora, novi sustavi potpore i nova generacija infotainment sustava. Prvi se put na svijetu u klasi kompaktnih automobila vrhunskim infotainment sustavom “Discover Pro” može upravljati gestama. On sa svojim 9,2“ zaslonom infotainment sustava tvori konceptualnu i vizualnu cjelinu sa zaslonom Active Info Display (digitalni instrumenti), također novitetom u novom Golfu.

- Golf najveći napredak ostvaruje po pitanju infotainment sustava i umrežavanja. Ni jedan drugi kompaktni automobil nije inteligentniji, sigurniji i umreženiji - rekao je Dr. Herbert Diess, predsjednik uprave Volkswagena, dodajući kako novo izdanje ovoga uspješnog modela, prodanog u više od 33 milijuna primjeraka, označava početak najveće proizvodne ofenzive u povijesti Volkswagena. Samo u 2017. VW će predstaviti više od deset novih modela i opsežnih aktualizacija. Do 2020. godine Volkswagen će obnoviti svoj cjelokupni modelski program.

Novi Golf imat će i Front Assist sustav s novim sustavom prepoznavanja pješaka, novu potporu kod prometnog zastoja i sustav Emergency Assist. “S Golfom iz modelske godine 2017. prvi put uvodimo automatizirane vozne funkcije u klasu kompaktnih automobila”, rekao je dr. Frank Welsch, član uprave Volkswagena za poslovno područje tehničkog razvoja. “Stapanjem potpore zadržavanja vozila na voznom traku i automatske regulacije razmaka ACC, potpora kod prometnog zastoja po želji i do brzine od 60 km/h preuzima kontrolu kod naporne vožnje s čestim zaustavljanjima i kretanjima. Ona upravlja, koči i ubrzava novi Golf”, rekao je Welsch.

Novi Golf imat će unaprijeđenu obitelj TSI motora. Svoj debi u Golfu ima novi turbobenzinski motor “1,5 TSI Evo” – četverocilindarski motor sa 110 kW/150 KS s varijabilnim menadžmentom cilindara (ACT). Osim njega lansirat će se i BlueMotion verzija s 96 kW/130 KS, također s ACT-om, no i novom funkcijom vožnje u praznom hodu, kod koje sustav privremeno u potpunosti isključuje motor tijekom vožnje.

Milan BUGARIĆ
U Hrvatskoj u proljeće

Pretprodaja Golfa modelske godine 2017. krenut će već početkom prosinca, a na hrvatskom tržištu očekuje se u proljeće 2017. Za nekoliko će dana Volkswagen kao svjetsku premijeru na Salonu automobila u Los Angelesu predstaviti i verziju iz ove modelske linije bez emisije ispušnih plinova – novi e-Golf - sa značajno povećanim dosegom.

Možda ste propustili...

POPULARAN GRADSKI AUTOMOBIL

Povoljnije do Toyote Axgo X

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku