Regija
PROSLAVLJEN DAN GRADA

Sporazum između Belog Manastira i Cambridgea
Objavljeno 12. studenog, 2016.

BELI MANASTIR - Potpisivanjem Sporazuma o prijateljstvu između grada Cambridgea (SAD, Minessota) i Belog Manastira, započela je jučerašnja svečana sjednica Gradskog vijeća održana u povodu 11. studenoga, Dana grada Belog Manastira. Sporazum su potpisali Joseph Morin (u ime gradonačelnice Cabridgea) i gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš, koji je izrazio nadu da potpisani dokument neće biti samo protokolarnog tipa.

- Do kontakta između dva grada došlo je na inicijativu američko-hrvatskog poduzetnika Borisa Mikšića, koji ima tvornice u Belom Manastiru i Cambridgeu. Inicijativu smo prihvatili nadajući se gospodarskoj suradnji. Ako sve pođe prema planu, suradnja će mnogo značiti, ne samo Belom Manastiru, nego i cijeloj Baranji. Želja nam je privući investitore i ostvariti investicije proizvodnog tipa, poput tvrtke Starco - istaknuo je Doboš, dodajući kako će samo na taj način mladi ostati u Belom Manastiru i Baranji.

Predstavnica Gradskog vijeća američkog Camridgea, Linde Woulfe, naglasila je kako njezin grad ima samo dva grada prijatelja, iz Japana i Švedske.

- Naši gradovi, osim što su na približno istoj paraleli, slične su veličine i imaju približno iste probleme - rekla je Woulfe, dodavši kako je njihova osnovna gospodarska grana mješavina poljoprivrede i industrije.

Obraćajući se vijećnicima i ostalim gostima, Doboš je podsjetio na realizirano između dvije proslave Dana grada, te govorio o planovima za blisku budućnost. Svečanoj sjednici bili su, između ostalih, zamjenici župana osječko-baranjskog, gradonačelnici ili njihovi zamjenici susjednih gradova, konzularni predstavnici te predstavnici društvenog i kulturnog života Belog Manastira i Baranje. Svemu je prethodio niz događanja organiziranih u povodu Dana grada čija će proslava potrajati do 19. studenoga.I.Getto

Nositelji povelja

Na jučerašnjoj svečanoj sjednici Gradskoga vijeća dodijeljene su Povelje grada Belog Manastira. Njihovi ovogodišnji nositelji su humanitarna Udruga prijatelja svetog Martina, pjesnik Stipo Benak - Šemenjata, belomanastirski dio Matice umirovljenika Hrvatske, Zdenka Baković, profesorica hrvatskog jezika u OŠ Dr. Franje Tuđmana, Ljubica Bačvanin i Srpsko udruženje žena Dukat.

Možda ste propustili...

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana