Osijek
STROJARSKA TEHNIČKA ŠKOLA

Škola sa stoljetnom tradicijom, koja prati suvremene trendove
Objavljeno 11. studenog, 2016.

Ove godine obilježavamo 130. obljetnicu škole. Davne 1886. godine, 14. studenoga, u Osijeku su počele raditi dvije šegrtske škole. Bio je to početak obrazovanja stručnih radnika u strojarstvu. Stoga svake godine 14. studenoga obilježavamo i slavimo Dan škole, rekao je Ivan Adrić, ravnatelj Strojarske tehničke škole na svečanosti održanoj u prigodi Dana škole i obilježavanja 130. obljetnice škole.

Sadašnjim i umirovljenim djelatnicima škole te učenicima, Dan škole i vrijednu obljetnicu čestitao je župan Vladimir Šišljagić. Istaknuo je važnost duge tradicije škole te dodao da je Osječko-baranjska županija, osnivač srednjih škola, ponosna na brojne uspjehe ove škole.

Na svečanosti je predstavljena monografija “Naših 130 godina”, čija je urednica prof. Marija Pavelić, a uredništvo čine ravnatelj Ivan Adrić te profesori Dalibor Rašić i Sonja Smojver. Monografija je dokaz da je Strojarska tehnička škola doista škola s tradicijom, ali i škola koja prati suvremene trendove u području strojarstva.

- Strojarska tehnička škola danas je prepoznatljiva obrazovna ustanova strojarske struke u regiji. Posljednjih godina broji oko 520 učenika koji pohađaju 23 razredna odjela te 59 djelatnika. Klasične dnevnike zamijenili smo e-dnevnicima, otvorili smo modernu automehaničarsku radionicu, nabavili smo suvremeni CNC stroj, a u školi koristimo obnovljive izvore energije. Sva ta područja, kao i industrijsku automatizaciju, robotiku, energetiku, razvijat ćemo i dalje - istaknuo je ravnatelj Ivan Adrić.

Na svečanosti su dodijeljene nagrade zaslužnima, a u umjetničkom dijelu programa nastupili su učenici Glazbene škole Franje Kuhača i škole domaćina.

Vesna LATINOVIĆ
Možda ste propustili...

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

Najčitanije iz rubrike