Osijek
OSNOVNA ŠKOLA “AUGUST ŠENOA”

Obilježili Dan hrvatskih knjižnica
Objavljeno 12. studenog, 2016.

Dan hrvatskih knjižnica obilježava se 11. studenoga, a ove godine obilježili su ga u OŠ “August Šenoa” dodjelom nagrada učenicama Karli Kulić, Martini Ramljak, Veroniki Ivi Čuljak i Luciji Lauš, koje su se javile na natječaj za “Najbolji selfie u knjižnici” i osvojile drugo mjesto.

- Natječaj je objavila Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, odnosno Hrvatsko knjižničarsko društvo, a nagrade im je uručio ravnatelj Krešimir Ćosić, knjižničar po struci s višegodišnjim radnim iskustvom. Učenice su uključene u fotografsku skupinu koja djeluje u našoj školi, a voditeljica je učiteljica Ivana Vezjak - rekla nam je Anica Bokor, knjižničarka u OŠ “August Šenoa”.

Dodala je da su ove godine ostvarili bogat program obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige te su osim čitanja, ilustriranja, crtanja, glume, snimanja, pokazali da knjižnica može biti mjesto ugode i zabave. “To su upravo pokazale naše kreativne učenice snimivši ovaj zanimljivi selfie u našoj školskoj knjižnici”, rekla knjižničarka Bokor. V.L.

Najčitanije iz rubrike