Učionica
U OSIJEKU ODRŽAN INFORMATIVNI DAN O PROGRAMIMA EU

Predstavljeni Obzor 2020., Erasmus+, CEEPUS i EVOTION
Objavljeno 11. studenog, 2016.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije u suradnji sa Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku organizirala je informativni dan pod nazivom "Programi EU-a Obzor 2020. i ERASMUS+". Informativni dan održan je u četvrtak, 20. listopada 2016., u Auli Rektorata Sveučilišta.

Informativni dan bio je podijeljen u dva dijela, a okupilo se oko pedeset sudionika. U uvodnom dijelu predstavljen je program Obzor 2020. za financiranje projekata usmjerenih na znanstvena istraživanja i inovacije, dok su u drugom dijelu dana predstavljeni programi mobilnosti Erasmus+ i CEEPUS. Program Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. Podržava različite aktivnosti, od kojih treba istaknuti individualne mobilnosti studenata i (ne)nastavnog osoblja unutar i između programskih i partnerskih zemalja te projekte za razvitak strateških partnerstava, koja za cilj imaju poticati razvoj i provedbu inicijativa suradnje, učenja i razmjena iskustava na europskoj razini. CEEPUS je srednjoeuropski program razmjene za studente, doktorande i nastavno osoblje u okviru kojega se osiguravaju stipendije za mobilnost unutar 16 zemalja sudionica programa.

Na kraju informativnog dana predstavljen je projekt EVOTION kojemu je odobrena financijska podrška iz programa Obzor 2020. Dr. sc. Dario Brdarić iz Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije predstavio je projekt i podijelio iskustva od prijave projekta do potpisivanja ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava.

(Martina Šuto)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike