Regija
STIŽE NOVAC

LAG-u Strossmayer šest milijuna kuna
Objavljeno 9. studenog, 2016.

ĐAKOVO - Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju privremeno je odabrala 54 lokalne akcijske grupe (LAG) za provedbu lokalnih razvojnih strategija 2014. – 2020. Među odabranima je i LAG Strossmayer s potporom u iznosu od 6.680.184 kuna. Tim povodom jučer je održana konferencija za novinare kojoj su nazočili gradonačelnik Zoran Vinković te predstavnici Općina Drenje, Trnava, Levanjska Varoš, Semeljci i Satnica Đakovačka.

- Nakon dužeg razdoblja uspjeli smo oživiti ovaj LAG, krenuti u izradu strategije i osigurali preko nadležnog Ministarstva više od šest milijuna kuna. To je najbolji odgovor svima koji su govorili o nesposobnosti članova LAG-a, pa i političkim putem opstruirali rad. Ovo su sredstva koja dolaze iz EU fondova - kazao je Vinković.

Predsjednica LAG-a Božana Rogalo zahvalila je svima koji su pomogli da LAG stane na noge, a zahvalila je i gradonačelniku i načelnicima koji su ih podržali moralno i novčano.

- Privremena odluka ne znači da će nam netko uzeti taj novac, on će se koristiti za mjere koje smo utvrdili strategijom. To su potpore razvoju održive poljoprivrede, razvoju nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima i potpora razvoju infrastrukture, suradnje i partnerstva u cilju unapređenja kvalitete na području LAG-a. Projekti će se provoditi za razdoblje od 2016. do 2019. godine - kazala je Rogalo, dodavši kako će se ukupno provesti 73 projekta.

LAG Strossmayer osnovan je 1. listopada 2013. godine od devet jedinica lokalne samouprave, a danas u svom sastavu ima sedam općina - Drenje, Levanjsku Varoš, Satnicu Đakovačku, Semeljce, Strizivojnu,Trnavu i Viškovce i Grad Đakovo.M.Muškić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike