Crna kronika
OPTUŽNICA PROTIV DEJANA GAVRANA

Prvo silovao, pa potom okrutno ubio Osječanku
Objavljeno 9. studenog, 2016.

OSIJEK

Protiv Dejana Gavrana (43) podignuta je optužnica zbog silovanja i okrutnog ubojstva Osječanke Zorke Jović (75) u svibnju ove godine. Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku tereti 43-godišnjaka da je u poslijepodnevnim satima 17. svibnja ove godine na neutvrđeni način ušao u stan 75-godišnje umirovljenice u Blok-centru II u Osijeku i, u nakani zadovoljenja svog spolnog nagona, zadao joj više udaraca u glavu i suprotno njezinoj volji silovao je. Tereti ga se da ju je potom, s namjerom da je ubije i tako se domogne novca i vrijednih stvari, nastavio udarati po glavi i rukama, gušio je, zbog čega je nesretna Osječanka zadobila teške ozljede od kojih je preminula.

Optužnica Dejana Gavrana potom tereti da je s prstiju 75-godišnjakinje skinuo dva zlatna prstena, a iz njezina stana uzeo mobilni uređaj, karticu banke na ime oštećenice s pripadajućim PIN-om i u više navrata s bankomata podigao ukupno 8000 kuna. Prstenje koje je ukrao prodao je za 642 kune, koje je zadržao za sebe.

Ubojica je u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Dejan Gavran, s bjelovarskog područja, godinama je napadao žene. Prije osam godina na sudu u Zadru osuđen je na četiri godine zatvora zbog pokušaja pljačke te prijevare i pljačke žena. U Bibinjama je u kolovozu 2008. godine, glumeći autostopista, stavio nož pod vrat vozačice, a u Pakoštanima je od djelatnice ukrao i eure i kune tzv. mjenjažom. Prema dostupnim informacijama, riječki ga je sud 2014. godine zbog prijevara osudio na 20 mjeseci zatvora. U Osijeku je prije ubojstva bio samo dva mjeseca, i živio kao podstanar u Zorkinu ulazu.

Sandra LACIĆ
“GROZIO” SE DRUGOG UBOJICE

Nakon objave optužnice zbog smrti osječke umirovljenice bizarno zvuči Gavranova nedavna epizoda na Županijskom sudu u Rijeci. Ondje je Gavran sredinom rujna svjedočio u predmetu u kojem se Dini Kulišeku (23) sudilo za teško ubojstvo Ivana Jagodića (22) i pokušaja ubojstva Meriem Demo (22) u Crikvenici 2014. Gavran je nekoliko dana prije zločina u Osijeku proveo s Kulišekom u zatvoru u Rijeci, i to nakon što je mladi ubojica priveden. Tada mu je Dino navodno ispričao zašto je ubio 22-godišnjaka i pokušao ubiti 22-godišnjakinju. Navodno je, kako prenose mediji, Gavran bio u šoku: “Bio sam zgrožen njegovom hladnokrvnošću i nije mi bilo ugodno”, kazao je u rujnu pred riječkim sudom.

manijak

GAVRAN JE GODINAMA NAPADAO ŽENE

POLICIJA GA BRZO OTKRILA

Do 43-godišnjaka su policajci došli nekoliko sati nakon što je zločin otkriven. Policijski su inspektori tijekom istrage obavili više od 100 provjera, među njima i obavijesnih razgovora s više osoba. Nakon opsežne višednevne istrage u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom sumnja da je ubojica pala je na 43-godišnjaka, koji je kazneno prijavljen zbog teškog ubojstva.

Možda ste propustili...

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

Najčitanije iz rubrike