Osijek
CENTAR ZA PRUŽANJE USLUGA “JA KAO I TI”

Preobrazba u duhu europske prakse
Objavljeno 9. studenog, 2016.

Požar koji je lani planuo u Centru za pružanje usluga u zajednici “Ja kao i Ti” nije uspio nauditi Centru koji uspješno obavlja svoju misiju promicanja ravnopravnosti u zajednici osoba s intelektualnim i mentalnim teškoćama, ali je zato, između ostaloga, opustošio interijer sobe ravnatelja Ladislava Lamze.

Među uništenim je dokumentima bila i Povelja humanosti koju je Ladislavu Lamzi za skrb o starima, bolesnima, tjelesno i duševno povrijeđenima i svima kojima je potrebna pomoć drugog čovjeka 2014. dodijelila Osječko-baranjska županija. Župan Vladimir Šišljagić, u pratnji pročelnice županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ružice Gverijeri, nazočio je jučer sjednici Upravnog i Stručnog vijeća Centra. Predsjednik Upravnog vijeća Antun Ignac i ravnatelj Centra Ladislav Lamza upoznali su goste s djelatnošću bivšeg Doma za psihički bolesne stare osobe nakon njegove preozbrazbe u duhu europske prakse, ambicioznim projektima i nemalim novcem povučenim iz fondova Europske unije.

Župan Šišljagić uručio je ravnatelju Lamzi repliku Povelje humanosti te obišao radionice Centra za pružanje usluga u zajednici “Ja kao i Ti”, u kojem se njegovi korisnici osposobljavaju za život i rad u vanjskom svijetu, izvan zidova nekadašnjeg Doma. D. Celing

Korisnici se na radionicama osposobljavaju za život i rad u vanjskom svijetu, izvan zidova nekadašnjeg Doma

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana