Sport
APSURD U CIBALIJI

Gagro smijenio Stanka Mršića, a on vodi treninge u Međugorju
Objavljeno 8. studenog, 2016.
- Da možda Gagro više nije predsjednik - pitao se Mršić nakon objave da više nije trener Cibalije

Posljednji poraz Cibalije, u Puli protiv Istre 1961 od 3:2, čini se, prelio je čašu predsjednika Miroslava Gagre. Više nije želio nastaviti djelovati u takvom ritmu pa je odlučio jednostrano prekinuti suradnju sa Stankom Mršićem. Dogodilo se to navodno na večeri nakon utakmice u Puli. I nije to bio prvi Gagrin pokušaj smjene sadašnjeg i dugogodišnjeg Cibalijina trenera. Prije mjesec i pol dana predsjednik vinkovačkog kluba također je naumio prekinuti suradnju s Mršićem, ali je trenera tada podržao Nadzorni odbor i dao mu još jednu priliku.

Nije čekao NO

No ovaj put predsjednik Gagro nije čekao odluku NO, nego je objavio Mršiću kako više nije trener Cibalije i da od ponedjeljka momčad vodi pomoćni trener Siniša Sesar.

- Ovako se više nije moglo nastaviti. Cibalia od 45 mogućih bodova ima samo osam i, budući da sam predsjednik, imam potpuno pravo otkazati treneru suradnju. Bodovi su isključivi razlog zbog kojeg sam donio ovakvu odluku - rekao je predsjednik Gagro, koji nam je to izjavio na putu iz Pule u Vinkovce.

Momčad Cibalije nakon utakmice u Puli nije se vratila u Vinkovce, nego je otputovale u Međugorje, gdje će nastaviti trenirati, a u srijedu i četvrtak nastupit će na Memorijalnom turniru “Gojko Šušak”. Nakon odigranog turnira vraćaju se u Vinkovce, a, prema riječima predsjednika Gagre, momčad bi u tom razdoblju trebao voditi pomoćni trener Siniša Sesar. No, da bi apsurd u Cibaliji bio veći, s momčadi u Međugorju je Stanko Mršić.

- Ovu stanku u prvenstvu iskoristit ćemo da nađemo novo rješenje i tko će voditi Cibaliju do kraja jesenskog dijela sezone te u proljeće. U srijedu je sastanak Nadzornog odbora na kojem ću članove Odbora izvijestiti o tome što sam odlučio - objasnio je Gagro, koji je na seminaru HNS-a.

Istovremeno Mršić potpuno opušteno prati zbivanja u Međugorju, gdje je s momčadi Cibalije. Igra “pokvarenih telefona” između Gagre i Mršića traje već duže. Komunikacija između dvije najvažnije osobe u klubu od početka je suradnje na niskom nivou. Mršić je možda spokojan i jer zna kako ima “svoje ljude” u Nadzornom odboru, koji su mu skloniji, što je i Gagro znao istaknuti. U skladu s tim i nije čudna njegova izjava nakon što mu je objavljeno da više nije trener Cibalije.

- A možda on nije predsjednik - pitao se Mršić.

U svakom slučaju, ovakva zbivanja u Cibaliji nimalo ne koriste klubu, a bit će očito potrebno i vremena sve ispraviti. Na koji način, teško je reći, no očito je kako Gagro i Mršić teško mogu zajedno dalje. Premda, zanimljiva slika dogodila se nedavno, nakon utakmice Cibalije i Splita, u kojoj su Vinkovčani ostvarili prvu prvenstvenu pobjedu. Gagro i Mršić izgrlili su se i izljubili premda su već tada bili u sukobu. No očito je, “probuđena ljubav” trajala je vrlo kratko...

Antun GRGIĆ
UHIĆENO OSAM VINKOVČANA

PU istarska izvijestila je kako su uoči utakmice Istra 1961 - Cibalia zaprimili dojavu o tučnjavi navijačkih skupina. Pri tome je uhićeno deset osoba, osam pripadnika gostujuće vinkovačke navijačke skupine, od kojih jedna maloljetna osoba, te dva pripadnika domaće navijačke skupine. Policija je protiv njih podnijela optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Najčitanije iz rubrike