Novosti
UBOJSTVO U KOŠKI POTRESLO SLAVONIJU

Srednjoškolka iz Ordanje ubijena hladnim oružjem
Objavljeno 7. studenog, 2016.
Tijelo sedamnaestogodišnje A. B. pronađeno je u blizini željezničkog kolodvora

Nakon dojave mještana policija je u ponedjeljak ujutro pronašla mrtvo tijelo mlađe ženske osobe u blizini željezničkog kolodvora u Koški, u Ulici braće Radić, a prema informacijama iz Policijske uprave osječko-baranjske, smrt je nastupila pod sumnjivim okolnostima.

Da je riječ o sumnjivoj smrti potvrđuje i činjenica da je policija i u ponedjeljak poslijepodne, nakon završenog višesatnog očevida na mjestu pronalaska mrtvog tijela, zaposjela Košku, istražujući sumnjivu smrt. Pristup ulici i željezničkom kolodvoru nije bio blokiran.

U policiji napominju kako poduzimaju sve potrebne mjere i da im nije u interesu istrage iznositi detalje. Policija zasad nije potvrdila identitet žrtve, no prema neslužbenim informacijama, riječ je o 17-godišnjoj A. B., iz Ordanje, mjesta pokraj Koške, koja je pronađena kako sjedi naslonjena na zid zgrade kod silosa u blizini željezničkog kolodvora.

Njezino mrtvo tijelo, navodno s višestrukim ozljedama nanesenim hladnim oružjem, pronašla su nešto prije sedam sati dvojica mještanina. Jedan živi u Ulici braće Radić, u kući pedesetak metara udaljenoj od mjesta gdje je ležalo beživotno tijelo djevojke, a drugi je njegov poznanik. Mještani koji su pronašli tijelo nisu htjeli davati izjave novinarima.

Prema pričanju mještana koji su se našli u blizini mjesta pronalaska mrtve djevojke, prizor je bio stravičan. Jedan mještanin nam je rekao kako tragovi ozljeda na djevojčinom tijelu nesumnjivo ukazuju na to da se nikako ne može raditi o prirodnoj smrti.

Nedaleko od željezničkog kolodvora susreli smo skupinu srednjoškolaca iz Koške koji su se vraćali iz škole iz Osijeka. Prema njihovoj priči, djevojka je bila tiha i povučena. “Djelovala je malo povučeno. Nismo je baš znali dobro, nego onako, iz viđenja. U šoku smo još i prestrašno je to što se dogodilo”, rekli su nam mladi Koškani.

U Ulici Eugena Kvaternika u Ordanji zatekli smo Mileta Drobca, susjeda obitelji tragično preminule djevojke.

- Krasni susjedi. Došli su tu živjeti prije godinu i pol dana. Strašna tragedija za cijelu obitelj. I djevojka je bila dobra. Teško mi je, kao da je moje dijete u pitanju – rekao nam je Mile Drobac.

U dvorištu obitelji zatekli smo majku nesretne djevojke. Očajna žena nije bila spremna za razgovor.

Misteriozna smrt izazvala je veliko zanimanje mještana koje je uzbunio velik broj policijskih vozila u Koški, na mjestu očevida i na ulicama. Slučaj ih je, kažu gosti u kafiću, šokirao, a pogotovo sumnja da je riječ o ubojstvu. “Još ništa nije službeno potvrđeno. Priča se da su na tijelu pronađeni tragovi nasilja, zbog čega nije isključena mogućnost da je riječ o ubojstvu. A ako se potvrdi da je u pitanju ubojstvo, onda to nije dobro. U Koški i okolici je bilo samoubojstava, ali ubojstva još nije bilo. To nije dobro za naše mjesto”, zaključuju posjetitelji kafića.

Tko je i zašto ugasio život mlade djevojke policija tek mora rasvijetliti u razgovorima sa svim osobama koje su joj bile bliske. Uzrok smrti znat će se nakon obdukcije.

Snježana FRIDL
MUP BEZ PRAVODOBNE INFORMACIJE

Prvu informaciju o zločinu u Koški novinari su doznali putem društvenih mreža u ponedjeljak oko podneva. Tek tada, nakon našeg poziva policiji dobili smo potvrdu ove stravične vijesti. Novinari većine redakcija ostali su zatečeni viješću, jer je dojava o pronalasku tijela policiji došla u 7 sati, a četiri sata kasnije, u 11 sati, održana je redovita konferencija za novinare u PU osječko-baranjskoj, na kojoj nije bilo ni riječi o zločinu u Koški. Zašto javnost nije obaviještena odmah nakon pronalaska tijela, zasad nismo doznali.

TIJELO SU PRONAŠLA DVOJICA MJEŠTANA KOŠKE

Najčitanije iz rubrike