Osijek
HUMANA GESTA NAČELNIKA OPĆINE VUKA

Poklanja 50 tona jabuka iz svog voćnjaka
Objavljeno 7. studenog, 2016.

Donacije obiteljima u socijalnoj potrebi pokušavaju se nakupiti na sve strane uz pomoć socijalnih fondova kako domaćih i EU, donatora, ali uvijek iznenade one koje stižu od pojedinaca. Jedna je takva i od načelnika Općine Vuka Damira Maričića, koji je odlučio darovati 50 tona jabuka građanima pozvavši ih da dođu u njegov voćnjak i da si voće sami naberu.

- Pozivam sve koji žele da dođu nabrati jabuka koliko hoće za zimu iz mog voćnjaka. Moderniziram proizvodnju i vadim postojeći voćnjak. Na istom ću mjestu podići novi, stoga ove godine nisam proizvodio za trgovačke lance i jabuke nisu prskane kao inače. Sorta je granny smith, a prema mojim procjenama u voćnjaku sada ima pedeset tona jabuka - kaže Damir Maričić.

Kako doznajemo, za ovu donaciju zainteresirali su se mnogi građani, ali i udruge koje pomažu obiteljima u potrebi i koje su spremne organizirati se i poći u voćnjak kako bi nabrali jabuke za potrebite. Jedna od njih je i Rijeka ljubavi, čija predsjednica kaže kako su već nekoliko donacija voća organizirali samostalnom berbom za korisnike osječke socijalne samoposluge. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike