Gastro
RECEPTI IZ KNJIGE “SLATKE STRASTI”

Čokolada s metvicom
Objavljeno 7. studenog, 2016.

SASTOJCI:

TIJESTO:

1 šalica badema

1 šalica suhih smokava

3 žlice kakaa u prahu

malo sirupa od agave, po potrebi

KREMA:

1 mali avokado

½ šalice indijskih oraščića

3 – 4 žlice sirupa od agave

1 žlica kokosova ulja

svježa metvica

ČOKOLADNA KREMA:

1 šalica indijskih oraščića

2 žlice kakaa u prahu

½ šalice vode

3 žlice rastopljena kakaova maslaca

PRIPREMA:

Za tijesto izmiksajte bademe dok ne dobijete brašno. U brašno dodajte suhe smokve i miksajte dok se smjesa ne poveže (kada ju pritisnete, morate dobiti kuglu). Dobivenu smjesu rasporedite po kalupu te ravnomjerno pritisnite stražnjom stranom žlice. Za kremu u blender stavite avokado pa sve ostale sastojke. Miksajte na najbržoj brzini dok ne dobijete glatku, gustu smjesu. Za čokoladnu kremu sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete gustu, glatku smjesu. Kremu ravnomjerno rasporedite po kremi od metvice. Na vrh pospite sitno sjeckane lješnjake ili bademe i listiće metvice. Ostavite tri sata u hladnjaku, ili u zamrzivaču prije posluživanja.

Možda ste propustili...