Osijek
ODSJEK INFORMACIJSKIH ZNANOSTI

Filozofski fakultet u projektu s još sedam europskih sveučilišta
Objavljeno 4. studenog, 2016.

Odsjek informacijskih znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera nositelj je međunarodnog projekta “Obrazovanje u području informacijskih znanosti u Europi: poticanje mobilnosti i ujednačavanja ishoda učenja”, koji se izvodi u sklopu programa Erasmus+, što znači da će biti financiran europskim novcem.

Kako je novinare izvijestila prof. dr. sc. Tatjana Aparac-Jelušić s osječkog Filozofskog fakulteta, partneri u projektu su Hoegskolan i Boras (Švedska), Stiftung Universität Hildesheim (Njemačka), Universität Graz (Austrija), Univerzitet v Ljubljani (Slovenija), Universitá di Pisa (Italija), Universitat de Barcelona (Katalonija) i Hacettepe Universitezi (Turska), odnosno njihovi odsjeci u području knjižnične, informacijske i računalne znanosti. Vrijednost projekta, čija je svrha izrada platorme za učenje i komunikaciju između profesora i studenata te dodatnih alata, kao što je metodologija učenja, iznosi 220 tisuća eura.

Na predstavljanju su projekta na Filozofskom fakultetu još govorili prof. dr. sc. Maja Žumer iz Ljubljane, inače zagrebačka doktorandica, prof. dr. sc. Serap Kubanoglu iz Ankare, čelnica Europskog društva za knjižničarsku i informacijsku naobrazbu te istraživanje (EUCLID), Thomas Mandl iz Hildesheima i doc. dr. Kornelija Petr Balog iz Osijeka. D. Celing

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike