Osijek
OSNOVALI UDRUGU “VEDRI GRAD”

Roditelji sudjeluju u uređenju dječjih vrtića
Objavljeno 3. studenog, 2016.

Skupina roditelja, nezadovoljna stanjem u kojem je Dječji vrtić Vedri dani, koji njihova djeca pohađaju, odlučila je sama pridonijeti rješavanju problema koji su ih tištili. Okupili su se u udrugu “Vedri grad” sa željom da sebi i svojoj djeci osiguraju kvalitetnije življenje. Ideja im je bila da odgovorne upozore na probleme, nudeći se istovremeno za pomoć u njihovu rješavanju na temelju suradnje uprave, odgojiteljica, roditelja i skrbnika, lokalne zajednice i društveno odgovornih tvrtki spremnih pomoći.

“Sve je počelo kad smo odlučili uzeti stvari u svoje ruke. Ponekad je problem bio očit i jednostavan za riješiti. Tako su, primjerice, kontejneri za otpad bili prislonjeni uz vrtićku ogradu. Nakon našeg dopisa nije puno trebalo da ih tvrtke u čijem su vlasništvu premjeste”, kažu u udruzi.

Udruga je provela anketu među roditeljima i utvrdila koji ih problemi najviše muče, a zatim poslala dopis Upravi DV Osijek u kojem je zatražila njihovo rješavanje. Uspostavljen je dijalog kako bi se vidjelo što je moguće učiniti. Za kupnju gumenih (antistres) obloga koje se stavljaju ispod igrala nisu postojala financijska sredstva pa su ih roditelji odlučili prikupiti sami.

“Zbog toga smo organizirali priredbe pod nazivom 'Za vedrije i sigurnije dvorište', koje su se održale u DK Branka Mihaljevića. Nastupali su mališani DV Vedri dani u dobi od 3 do 6 godina te roditelji u predstavi 'Crvenkapica se izgubila' odgojiteljice Brigite Šimić. Uz udrugu 'Vedri grad', u organizaciji priredbe sudjelovali su obitelji i roditelji čija djeca pohađaju vrtić, odgojitelji, javne ličnosti i tvrtke partneri te vrtićka djeca. Grad Osijek bio je pokrovitelj priredbe. Djeca su učila da se vlastitim angažmanom mogu izboriti za kvalitetniji život. D. Kovačević

POSADILI STABLA HRASTA LUŽNJAKA

Udruga je često djelovala aktivnostima vezanima uz djecu predškolske i školske dobi. Između ostalog, u suradnji s GISKO-om realizirala je edukativnu radionicu vezanja vezica, obilježavanje Dana Julija Knifera i niz drugih projekata. Posebno se ponose sadnjom stabla hrasta lužnjaka u dvorištu vrtića.

Možda ste propustili...

SIGURNIJI PROMET U OPĆINI ERNESTINOVO

Zbog pet otresnica nema više blata na cesti

SJEDNICE VIJEĆA I SKUPŠTINE

O lokalnim proračunima

NA FILOZOFSKOM FAKULTETU

Otvoren Tjedan karijera

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ČAROBNA ATMOSFERA U TVRĐI

Svečano otvoren
Advent u Osijeku 2023.

2

ODRŽANA 27. SMOTRA SVEUČILIŠTA

Multikulturan grad čeka
novu generaciju studenata

3

ZAVRŠNA KONFERENCIJA ITU PT PROJEKATA

Osijeku odobreno 55 milijuna eura