Kultura
MEĐUNARODNI ZNANSTVENI SKUP

Tradicija duga 24 godine
Objavljeno 3. studenog, 2016.

OSIJEK - Njemačka zajednica – Zemaljska udruga Podunavskih Švaba u Hrvatskoj i ove godine u Osijeku organizira tradicionalni Međunarodni znanstveni skup “Nijemci i Austrijanci u hrvatskom kulturnom krugu”, koji se održava već 24 godine.

“Ove godine u Osijeku očekujemo više od 50 istaknutih znanstvenika iz Hrvatske, Njemačke, Srbije te Bosne i Hercegovine, koji će prezentirati teme od važnosti za skup, a broj sudionika ovaj skup čini jednim od najvećih do sada. Ističemo činjenicu da ovakav znanstveni skup u Hrvatskoj ne organizira ni jedna druga nacionalna manjina, što ga čini jedinstvenim u manjinskom životu Hrvatske. Također, uz početak Znanstvenog skupa predstaviti ćemo i zbornik radova “Godišnjak – Jahrbuch” u kojemu su objavljeni radovi prezentirani na prošlogodišnjem skupu”, kaže izvršna direktorica Njemačke zajednice, mr. sc. Renata Trischler.

Svečano otvaranje skupa je danas petak, 4. studenoga 2016., u 17 sati u velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije (Županijska 4/I). U nastavku Znanstvenog skupa izlaganja su znanstvenika, koja će biti u petak (nakon otvorenja) te u subotu (od 9 do 13.30 te od 16 do 20 sati). D.Kć.

Možda ste propustili...

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

Najčitanije iz rubrike