Kultura
ORIGINALNA PREDSTAVA NA KAZALIŠNIM DASKAMA LISINSKOG

Višeminutne ovacije za “Moju nuklearnu ljubav”
Objavljeno 1. studenog, 2016.

ZAGREB

U Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu je održana premijera jedinstvenog projekta “Moja nuklearna ljubav” u režiji Olje Lozice, u koprodukciji Teatra Rugantino, Kotar teatra i Akademije dramske umjetnosti u suradnji s Muzejom prekinutih veza. Diplomski je to rad Marije Kolb, osječkoj publici dobro poznate i nagrađivane glumice, sada studentice na Odsjeku produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti ADU u Zagrebu.

Predstava “Moja nuklearna ljubav” nastala je prema motivima hrvatskih ljubavnih priča s najpopularnije teme Forum.hr-a, Kad si jadna šupendara (priče iz prošlosti), u rubrici Usamljena srca.

Mlade forumaše u grčevitoj borbi za očuvanjem ljubavnog odnosa u predstavi tumače mladi glumci koje je publika do sada mogla gledati u brojnim dramskim projektima - Lada Bonacci, Petar Cvirn, Sanja Milardović te Filip Vidović. Ovu popularnu temu na Forum.hr-u pokrenuo je 2009. bloger Stjepan Krznarić, a u predstavi su korištene ispovijesti korisnika pod pseudonimima KRFLNK, Nisamtoja i Pbeatz.

Publika je oduševljeno pozdravila ekipu predstave ovacijama koje su trajale nekoliko minuta, a zadovoljni gledatelji rado su hvalili ovaj novi projekt zagrebačke kazališne scene, složivši se da je predstava izvrstan spoj drame i humora sa stvarnim životnim situacijama. Dio njih komentirao je kako će nakon predstave i sami promisliti o svojim vezama i očekivanjima od ljubavnih partnera i partnerica.

Dramaturgiju potpisuje Matko Botić, scenografkinja i kostimografkinja predstave je Ana Sekulić, a oblikovanje svjetla potpisuje Marino Frankola. Predstava je diplomski projekt studentice Marije Kolb, na Odsjeku produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, pod mentorstvom Tatjane Aćimović, doc.

Reprizne izvedbe publika će moći pogledati 16. i 22. studenoga u u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog. N.Vekić

Možda ste propustili...

ORIGINALNI HRVATSKI BREND SE ŠIRI

U Kopenhagenu otvoren najveći Muzej iluzija u Europi

ĐAKOVAČKI KULTURNI KRUG: “NARATIV I RAZUMIJEVANJE” I “ČUDO”

Izdane dvije nove knjige

Najčitanije iz rubrike