Crna kronika
RIJEŠENI ZLOČINI U BRODU

Za ubojstva osumnjičen alkoholičar
Objavljeno 27. listopada, 2016.

SLAVONSKI BROD

Za ubojstva 49-godišnjeg Marinka Tomića i 80-godišnjeg Luke Ćosića, koja su uplašila stanovnike Slavonskog Broda, policija je osumnjičila 30-godišnjeg Milana Mitrovića. Sudac istrage Županijskog suda Slavonski Brod Stjepan Franić nakon ispitivanja odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor, nakon čega je odvezen u zatvor u Požegi.

Vijest o uhićenju osumnjičenika zbog dvostrukog ubojstva stigla je medijima u srijedu oko 22 sata. Policija je do Mitrovića došla u utorak u jutarnjim satima i od tada je trajalo kriminalističko istraživanje nad njim. Nakon što su policijski inspektori došli do saznanja da je upravo on usmrtio Tomića i Ćosića, Mitrović je u srijedu uhićen te je noć proveo u policijskom pritvoru. U četvrtak je slijedilo ispitivanje kod zamjenika županijskog državnog odvjetnika, a potom i kod istražnog suca, koji mu je odredio istražni zatvor.

Mitrović je otprije poznat policiji zbog više počinjenih kaznenih djela, navodno je ovisnik o drogama i alkoholu, čak i s dijagnozom psihičkog bolesnika. Zbog neprihvatljiva ponašanja “odrekla” ga se i obitelj, koja živi u brodskom romskom naselju.

- Policija je obavila kriminalističko istraživanje nad više osoba koje su dovođene u vezu s dva ubojstva, a istraživanje je dovelo do jednog osumnjičenika - kazala je glasnogovornica PU brodsko posavske Kata Nujić. Mitrovića se sumnjiči da je između petka i subote u Ulici Vatroslava Lisinskog iz koristoljublja hladnim oružjem (najvjerojatnije nožem) u kući ubio Marinka Tomića - rekla je glasnogovornica PU. Tridesetogodišnjaka se također sumnjiči da je potom, u ponedjeljak, u Reljkovićevoj ulici višestruke ubodne rane zadao i Luki Ćosiću, koji je od težine ozljeda preminuo na podu u svojoj kuhinji.

Tomićevo tijelo pronađeno je u ponedjeljak oko 15 sati s jednom ubodnom ranom (neslužbeno doznajemo, u srce), koja je bila kobna. Tijekom vikenda susjedi su Tomića vidjeli veselog. Slavio je, navodno, rođenje unuke od kćeri koja živi u Bosni. Susjedi svjedoče kako su mu još prije neki ukrali mjesečnu opskrbninu. Nujić je kazala kako dvojica ubijenih nisu u rodbinskoj vezi, no potvrđuje da je određena povezanost među njima postojala. Već smo nagađali kako se oba ubojstva mogu dovesti u vezu zbog alkohola koji je Tomić s “ekipom” konzumirao, a ubijeni Luka Ćosić je na kućnom pragu, nekoliko stotina metara dalje, prodavao rakiju, uglavnom stalnim mušterijama.

Marija RADOŠEVIĆ
ZAKLJUČAO OBJE KUĆE

Nakon ubojstva osumnjičeni Mitrović zaključao je i jednu i drugu kuću. No krvavi su tragovi doveli do rasvjetljavanja dvaju stravičnih ubojstava iz koristoljublja, što je zaprepastilo Brođane.

motiv

UBOJSTVA SU POČINJENA IZ KORISTOLJUBLJA

Možda ste propustili...

NA CESTI ZATEČENO VIŠE PIJANIH VOZAČA

S 2,17 promila zabio se u stup

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi