Osijek
PROJEKTI ŽUPANIJE ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA

Besplatna užina za 1077 učenika,
osigurano 66 asistenata u nastavi
Objavljeno 26. listopada, 2016.

Osječko-baranjska županija predstavila je početak provedbe projekata “Učimo zajedno 3” i “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva”.

Na predstavljanju u velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije o projektima su govorili u ime Županije Mateja Matas, koordinatorica projekta Učimo zajedno 3, Ivona Tevelly Grigić, suradnica na projektu Osiguravanje školske prehrane za djecu, i voditeljica tog projekta Nikolina Vranješ, a u ime Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje projekt-asistent “Učimo zajedno 3” Toni Žufić.

Projekt “Učimo zajedno 3” provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020., financiranog iz Europskog socijalnog fonda, a projekt “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva” financiran je iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije. U prepunoj skupštinskoj vijećnici održana je radionica za sve škole partnere u tim projektima. U projekt “Učimo zajedno 3” uključeno je 70 djece s teškoćama u razvoju, a obuhvaćene su ravnomjerno škole s osječkog, baranjskog područja te područja gradova Našice, Đakovo, Belišće, Valpovo i Donji Miholjac. Vrijednost projekta kojim Osječko-baranjska županija dodatno promiče socijalnu inkluziju i pravo na jednake uvjete školovanja za sve iznosi 2,492.000 kuna, a Županija sufinancira sa 140.842 kuna. Osigurava se 66 pomoćnika u nastavi, smanjuje nezaposlenost, a vremenski je okvir od 31. kolovoza ove godine do 30. kolovoza 2017.

Kako se moglo jučer čuti, Županija će nastaviti raditi na daljnjem razvoju programa pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama i kroz prijave na natječaje vezane uz socijalnu uključenost i integraciju učenika s teškoćama u razvoju te će se tako stalnim praćenjem novih potreba osigurati kontinuitet u pružanju podrške inkluzivnom obrazovanju.

Projekt “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva” provodi se prvi put na području Osječko-baranjske županije koja je ispunila sve uvjete poziva za ovaj projekt te na taj način osigurala sredstva za financiranje prehrane djece kojoj je to najpotrebnije. Vrijednost tog projekta je 963.716,40 kuna, a partneri na projektu su 38 škola na području županije. Planiran broj djece koji će dobiti školsku prehranu je 1077, a trajanje projekta je od 29. kolovoza 2016. do 28. lipnja 2017. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike