Novosti
OBLJETNICA 130. BRIGADE U ČEPINU

Zahvala legendarnim braniteljima i obiteljima heroja
Objavljeno 25. listopada, 2016.

Ministar branitelja Tomo Medved čestitao je u utorak na čepinskoj svečanosti obilježavanja 25. godišnjice 130. brigade Hrvatske vojske braniteljima te legendarne postrojbe, koja je, kako je dodao Zlatko Dernaj, predsjednik Udruge veterana 130. brigade, na južnoj crti obrane Osijeka pridonijela da Osijek ostane nepokoreni grad i da se obrani domovina. Ministar Medved je čestitao čepinskoj bojni i položio vijenac na spomen-obilježje hrvatskim braniteljima u Čepinu te se obratio obiteljima poginulih istaknuvši njihove herojske žrtve, a vijence su na spomenik postavili i načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac sa zamjenikom Ivanom Žeravicom, čepinski općinski vijećnici, UHDDR Čepin, predsjednik Odbora za branitelje Domovinskog rata i braniteljske udruge Grada Osijeka i predsjednik županijskog UHDDR-a Darko Nađ, djelatnici Policijske postaje Čepin, dožupan Dragan Vulin, veterani vojne policije, Zlatko Dernaj, predstavnici Koordinacije braniteljskih udruga 3. i 5. gardijske brigade te specijalne policije i UHDDR-a liječnih PTSP-ovaca. Program su uveličala djeca iz osnovnih škola, KUD-a “I.K. Adamović”, a, kako je rekao župnik Pavo Vuković, “neka zbog herojskih djela poginuli Čepinčani nastave živjeti u nama”.

Dražen Bučević, predsjednik UHDDR-a Čepin, zahvalio je ministru i uručio mu plaketu u spomen-sobi poginulih branitelja, za čiju se gradnju i uređenje zauzeo načelnik Tonkovac kako bi branitelji i UHDDR napokon imali primjereno mjesto za okupljanje, a mještani za spomen na svoje branitelje. Tonkovac je kazao kako su dragovoljci dali velik obol devedesetih, kada je bilo najteže, i zahvalio ministru Medvedu na potpori i pažnji koju poklanja Čepinčanima, kojima je velik broj prijatelja i članova obitelji poginuo u ratu.

Ministar Medved mladima je govorio o vrijednostima Domovinskog rata i poručio, kako obiteljima poginulih tako i ostalim mještanima, da, kada im je teško, dođu u spomen-sobu, gdje su slike svih poginulih heroja zaslužnih za današnju slobodu. D.Pejić

Možda ste propustili...