Regija
HNS O PROBLEMIMA STANARA

U 21. stoljeću nemaju
kanalizaciju, stazu,
rasvjetu i telefon!
Objavljeno 25. listopada, 2016.

ĐAKOVO

Ni pet odnosno sedam godina od radnje pet zgrada za kolektivno stanovanje u dijelu Ivekovićeve ulice, u kojima živi više od 200 naših sugrađana, a tu je i 80 djece, u 21. stoljeću, nemaju kanalizaciju, telefonski priključak, rasvjetu i nogostup. Zbog propusta u regulaciji prometa, koji je tu intenzivan, upitna je sigurnost stanovnika tog dijela grada, izišao je s ovim problemom pred gradske vlasti jučer na presici predsjednik đakovačkog HNS-a Ivica Mandić. Održana je pred jednom od tih zgrada zbog pritužbi stanara na nedostatak osnovne infrastruktrure. HNS-ovci su pozvali gradsku vlast i gradonačelnika da probleme tog dijela Ivekovićeve postave kao prioritete i da gradnju potrebne im infastrukture uvrste u proračun.

– Svaki pijetet mrtvima na groblju, no ondje se ulaže u previše investicija, a, složit ćemo se svi, živi imaju prednost u rješavanju svojih potreba. Ovaj dio grada udaljen je od katedrale ni 700 metara zračne linije, a djeca ovdje nemaju priključak za internet - rekao je Mandić. Članica MO Regal Vajs Matea Sopta upozorila je na loša prometna rješenja i nesigurnost djece u prometu.

- Po mraku hodaju po cesti, osvjetljavaju si mobitelima put do kuće, nemaju ni dječje igralište, gdje bi se sigurno mogli igrati, pa se igraju na cesti - upozorila je, navevši kako je nedavno zbog neadekvatnih prometnih rješenja automobil udario u djevojčicu. Očitovanje na zahtjeve HNS-a gradonačelnik Zoran Vinković najavio je za danas.S.Ž.

Najčitanije iz rubrike