Regija
AGLOMERACIJA POŽEGA

Projekt vrijedan više od 140 milijuna kuna
Objavljeno 25. listopada, 2016.

POŽEGA

Na konferenciji za novinare predstavljen je projekt za poboljšanje vodokomunalne infrastrukture na području “Aglomeracija Požega”. Projekt su predstavili gradonačelnik Vedran Neferović, zamjenik gradonačelnika i predsjednik Skupštine Tekije Mario Pilon te direktor tvrtke Tekija Ante Kolić. Konferenciji su nazočili i članovi projektnog tima koji su radili na izradi studijske i projektne dokumentacije iz tvrtke Hidroprojekt-Ing iz Zagreba, predsjednik NO Dragutin Mihelčić i projektant Mladen Lišnjić te načelnik Općine Brestovac Zdravko Mandić i predstavnik Općine Velika Stjepan Mindum, čije je područje obuhvaćeno projektom. Projekt je vrijedan više od 140 milijuna kuna. U realizaciju će krenuti krajem godine raspisivanjem javnog natječaja, naglasio je Pilon.

- Čekamo da se uskladi projektna dokumentacija RH s projektnom dokumentacijom EU-a. Potom ide raspisivanje natječaja i izbor najpovoljnijeg izvođača, a investicija se planira pokrenuti na proljeće, najkasnije na ljeto 2017. Najveći dio novca dolazi iz europskih, a dio je iz nacionalnih izvora - Hrvatskih voda, Ministarstva poljoprivrede te uz sufinanciranje Grada Požege, Općine Brestovac i Općine Velika, sukladno s brojem stanovnika. Grad Požega bi u dvije godine trebao izdvojiti oko 7,5 milijuna kuna - objasnio je Pilon.

- To je investicija koja za sobom povlači i planiranje te investiranje sa strane Grada u pojedinim dijelovima Požege, a odnosi se na niz ulica koje su obuhvaćene radovima tijekom kompletnog provođenja projekta. Želim upoznati građane kojom dinamikom će se raditi, koji su zahvati u pitanju i koje su ulice obuhvaćene – rekao je gradonačelnik Neferović. Ulice koje ulaze u projekt su Stjepana Radića, Hrvatskih branitelja, Mlinska, Osječka, kralja Krešimira, Zrinska, Pavla Radića, Eugena Kvaternika, dio Sokolove, Jagodnjak, Ante Starčevića i područja Marindvor, Štitnjak, Bankovci, Kunovci. One će biti u fazi raskopavanja, a i državna cesta D-38, koja prolazi tim dijelom grada, morat će biti usklađena s radovima.AGM Kruna

Možda ste propustili...

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

Najčitanije iz rubrike