Sport
IVAN ČUPIĆ GOSTOVAO U SLAVONIJI

Odradio sam svoje u reprezentaciji
Objavljeno 24. listopada, 2016.
Ne sumnjam kako će Hrvatska opet biti odlična, ali dalje će to ići bez mene, rekao je desnokrilni igrač Vardara

Svake sezone glavni cilj Vardara je Final four Lige prvaka. Na tom putu u sastavljanju momčadi nezaobilazni su hrvatski igrači. Ove sezone su ih čak trojica. Igoru Karačiću, koji je u Skopju počeo petu sezonu, prošle godine pridružio se Luka Cindrić. Njih dvojica su izravna konkurencija, ili preciznije “dijele minutažu” na poziciji srednjeg vanjskog. Prošle sezone kratko je u Vardaru bio i Blaženko Lacković, a nakon niza godina od ovoga ljeta član Vardara je i Ivan Čupić. Zanimljivo, Vardar je ljevorukom Metkovčaninu, jedinom valjda rukometašu u svijetu koji na ruci s kojom puca ima pola prsta manje, već četvrti inozemni klub. Prije toga bio je član poljskog Kielcea, a prije toga i njemačkog Rhein Neckar Löwena, slovenskog Gorenja i španjolskog Octavija. I uz dužno poštovanje Karačiću i Cindriću, ipak se čini kako je on najpopularniji Hrvat u Vardaru. Svjedoče to i brojni mladi obožavatelji nakon utakmice u Našicama. Uostalom, Čupić je i igrač s vrlo dugačkim stažom u reprezentaciji. Prvi put u sastavu je bio još na EP-u u Švicarskoj 2006. godine. No, toj priči je kraj. Od najave nakon Olimpijskih igara u Riju kako mu je “ovo posljednja Olimpijada”, sada već kategorički tvrdi kako se oprostio od reprezentativnog dresa. Potvrdio je to i nakon susreta NEXE - Vardar u Našicama. Uostalom, nema ga na popisu na predstojećem reprezentativnom okupljanju.

- Ne nema me, jer sam se oprostio od reprezentacije. Ja sam svoje u reprezentaciji odradio. Ne sumnjam kako će Hrvatska ponovno biti odlična, ali dalje bez mene - rekao je 30-godišnji Čupić.

Stoga smo se okrenuli klupskom rukometu. Vardar je u dva dana prvo izgubio u Zagrebu, a onda pobijedio u Našicama.

- Nismo imali vremena plakati nakon susreta u Zagrebu, što je možda i dobro. U Našicama smo odigrali korektnu utakmicu i NEXE je bio u skladu sa svojim mogućnostima. Šteta zbog Zagreba, ali bilo nam je važno vratiti se na pobjednički put.

Vardaru ide odlično u SEHA Gazprom ligi. U devet utakmica ostvarili su osam pobjeda uz samo jedan remi i to protiv Meškova. Poraz u Zagrebu prvi im je ove sezone, jer su u pet utakmica u Ligi prvaka, ostvarili četiri pobjede. Ipak, u Našicama nisu dobro otvorili utakmicu.

- Nije to prvi put da nam se događa pa to moramo ispraviti. Tako je bilo i kod kuće proti Meškova i kod kuće protiv Szegeda. Loše otvaramo utakmicu i na tome sigurno moramo poraditi. No, kada nam krene ispadne na kraju jako dobro - rekao je Čupić, razgovarajući ispred klupskog autobusa.

A vozaču i ostatku “putnika” se već žurilo.

Krešimir LACKOVIĆ
CINDRIĆ: DRAGO MI JE DA JE BABIĆ OSTAO

O reprezentativnim temama popričali smo s Lukom Cindrićem. Uvijek iznimno raspoloženim u Našicama. Ovaj put postigao je devet pogodaka. No, vrlo brzo bit će u sklopu reprezentativnog tjedna u okružju reprezentativaca. Neće mu baš svi biti poznati iz toga okružja.

- Ovaj reprezentativni tjedan iskorišten je da se napravi dodatna selekcija. Sigurno ima u Hrvatskoj još jako dobrih igrača koji kucaju na vrata reprezentacije. Ovo je prigoda za provjeriti ih.

Cindrić, premda nema još status nezamjenjivog, ipak je igrač kojeg ne treba više provjeravati. Drago mu je što će reprezentaciju i dalje voditi Željko Babić.

- Iznimno ga cijenim i kao osobu i kao stručnjaka. I moram priznati da jedva čekam ovo predstojeće okupljanje, kao i ono uoči velikog natjecanja - rekao je Cindrić.

Možda ste propustili...

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana