Crna kronika
UHVAĆENA ČETIRI KLAUNA U BENIČANCIMA

Plašili mještane pa si priskrbili prijave
Objavljeno 25. listopada, 2016.

BENIČANCI - Četiri “šaljiva” klauna dobit će prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira u Beničancima, kod Donjeg Miholjca. Četvorka se zabavljala na tuđi račun u petak navečer.

- Tri maloljetnika i 23-godišnjak maskirani u klaunove ispušali su neartikulirane glasne zvukove po mjestu i tako uznemiravali mještane. Policija ih je zatekla u selu i, kada su upitani zašto su se maskirali, rekli su da su se samo htjeli našaliti - kazao je Vlado Krznarić, policijski službenik iz Odjela za analitiku i informiranje Policijske uprave osječko-baranjske. Prema njegovim riječima, u posljednjih desetak dana u PU osječko-baranjsku stiglo je deste dojava o pojavi tzv. strašnih klaunova. Jedino je ova dojava iz Beničanaca rezultirala time da su “šaljivci” i uhvaćeni, a za ostalih devet dojava policija nije mogla ni potvrditi ni dokazati da su se klaunovi zaista pojavili.

Medijima su se pak javljali građani koji su se susretali s osobama maskiranima u klaunove, a jedna Osječanka prepričala je i susret svoga 13-godišnjeg sina i njegova 14-godišnjeg prijatelja s klaunom, koji je trčao za djecom na području Uskih njiva u Osijeku. Nakon Osijeka klaunovi su se počeli pojavljivati diljem Hrvatske, što je dobrano uplašilo djecu.

O cijelom slučaju oglasio se i MUP, a nakon njegova poziva da se građani odmah obrate policiji ako ih klaunovi uznemiravaju, slijedile su i prijave.S.Lacić

DJECA PLAŠILA DJECU

Istoga dana kada je uhvaćena četvorka u Beničancima, policija u Koprivnici dobila je dojavu da je u blizini Osnovne škole “Braća Radić” viđen klaun, koji je imao nož i masku, te da se odvezao biciklom. U 19.15 policajci su u gradskom parku u Koprivnici zatekli djecu 2002. i 2003. godišta s biciklima koja su prevozila sportsku torbu. Pregledom torbe pronađena je bijela kuta, dvije maske, platneni prsluk s printom kostura, kuhinjski nož i drugi predmeti. Policija je o tom slučaju obavijestila nadležno općinsko državno odvjetništvo i Centar za socijalnu skrb.

Možda ste propustili...

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

Najčitanije iz rubrike