Gastro
OD SUBOTE 29. LISTOPADA

Slatka kuharica ponovno na HTV-u
Objavljeno 25. listopada, 2016.

Gastronomsko-putopisna serija Slatka kuharica i poznata slastičarka Petra Jelenić uskoro se vraćaju na Hrvatsku radioteleviziju (HRT). Nova sezona počinje s emitiranjem u subotu 29. listopada na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u 16 sati. Kao i tijekom prethodne sezone, Petra Jelenić spajat će tradicionalne recepte naših baka sa suvremenim kulinarstvom, a u svakoj emisiji posjetit će novi dio Hrvatske poznat po određenoj slastici. Žumberak, Makarska, Skradin, Split, Plešivica, Opatija i Ozalj samo su neka od predviđenih odredišta. U svakome mjestu očekuju je poznavateljice i majstorice izvornih recepata uz koje će gledateljima prikazati kako se pojedina slastica izrađuje na tradicionalan način. U ulozi učenice Petra Jelenić saznavat će male tajne pripreme, kako je i zašto pojedini recept nastao upravo na tome području te upoznavati mjesta, njihove posebnosti, ljude i priče.

- Nadahnuta tradicijom, susretima i prirodnim ljepotama mjesta koja sam posjetila odlazim u svoju kuhinju u kojoj pripremam novu inačicu slastice. Koristim se više-manje istim sastojcima, no moja je slastica rezultat okusa, boja, mirisa i oblika kako sam ih sama doživjela na svojemu putovanju - ističe Petra Jelenić.

U prvome nastavku svoju slatku pustolovinu Petra Jelenić počinje u rodnome kraju svojega oca, na predivnome Žumberku. Kolač kojega se sjeća nije isti kao kolač o kojemu priča njezin tata. Gospođa Marta riješit će dvojbu i pokazati joj kako se spravlja povitica od roščića, tradicionalni kolač sa Žumberka. Kako se rogač uopće našao na Žumberku, saznat ćete u prvome nastavku nove sezone gastronomsko-putopisne serije Slatka kuharica. Gastronomsko-putopisnu seriju “Slatka kuharica” proizvela je produkcijska tvrtka Antitalent. T.K.

Možda ste propustili...