Crna kronika
POGINUO 19-GODIŠNJAK

Noćni provod
okončan je tragedijom
Objavljeno 24. listopada, 2016.

ČIČKOVINA

Još jednom se pokazalo kako kombinacija mladosti, vozačkog neiskustva, alkohola i prebrze vožnje nerijetko završavaju tragedijom. Tako je bilo ovog vikenda na širem varaždinskom području, a u nesreći je život izgubio 19-godišnji mladić, dok su dvojica njegovih vršnjaka teško ozlijeđeni.

Kako doznajemo od glasnogovornika Policijske uprave varaždinske, prometna nesreća se dogodila u subotu oko 3,30 sati u mjestu Čičkovina u Općini Martijanec nedaleko od Ludbrega. Do tragedije je došlo nakon što je 19-godišnji vozač, u desnom oštom zavoju uslijed neprilagođene brzine kretanja, izgubio kontrolu nad upravljačem i sletio s ceste. Prvo je u silovitom kretanju udario u ogradu, a potom se lijevim bočnim dijelom zabio u rub kuće. Udarac je bio koban za 19-godišnjeg putnika, a vozač i suvozač, također 19-godišnji mladići, prevezeni su u varaždinsku Opću bolnicu gdje su zadržani na liječenju.

Strahoviti udarac probudio je većinu žitelja Čičkovine koji su pohitali pomoći unesrećenima. Kako zbog uništenog lima nisu mogli izvući ozlijeđene mladiće iz automobila, pozvali su vatrogasce DVD Ludbreg. Oni su uz pomoć hidrauličkih škara uspjeli izvući ozlijeđenog vozača i suvozača, dok mladiću koji je sjedio na stražnjem sjedištu nije bilo spasa.

Poginuli mladić je 15. žrtva prometnih nesreća ove godine u Varaždinskoj županiji. Očevid nesreće obavio je zamjenik Općinskog državnog odvjetništva Varaždin uz asistenciju djelatnika Policijske uprave varaždinske. Istraga će pokazati da li je mladi vozač bio pod utjecajem alkohola.

Slična nesreća, ali sa dvoje poginulih, zbila se prije desetak dana kod Sesvetskog Kraljevca. Nakon što je vozač, također zbog prebrze vožnje izgubio kontrolu na upravljačem, automobil je sletio s ceste u kanal. Poginuli su 20-godišnji vozač i njegov vršnjak, suvozač, a dva 19-godišnja putnika su ozlijeđena, a jedan lakše, a drugi teže. Nakon ove nesreće policija je apelirala na mlade vozače da smanje brzinu te da nikako ne konzumiraju alkohol. Na žalost, nekoliko dana kasnije tragedija se ponovila.

Milan BUGARIĆ
HRVAT POGINUO KOD BANJA LUKE

Jedan hrvatski državljanin poginuo je, a drugi je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se u subotu navečer dogodila u široj okolici Banja Luke. Kako je pojašnjeno, poginuo je Josip Gagula (54) iz Nove Gradiške, a ozlijeđen Igor Gagula (27) s prebivalištem u Zagrebu. Očevidom je utvrđeno kako je Audi 4 kojima je upravljao poginuli, skliznuo s kolnika na cesti između Banja Luke i Čađavice na obroncima Manjače. Istraga bi trebala pokazati što je točan uzrok nesreće.

neiskustvo

NESREĆU JE OPET SKRIVIO MLADI VOZAČ

Možda ste propustili...

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

Najčitanije iz rubrike