Crna kronika
POKRENUTA ISTRAGA

Oštetili tvrtku za
dva milijuna kuna?
Objavljeno 24. listopada, 2016.

SLAVONSKI BROD

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu pokrenulo je istragu protiv 45-godišnjaka i 24-godišnjaka jer su oštetili tvrtku za dva milijuna kuna. Brodsko odvjetništvo sumnjiči 45-godišnjeg direktora jednog trgovačkog društva da je po prethodnom dogovoru s 24-godišnjim osnivačem i jednim članom trgovačkog društva, da bi novac pribavili mladiću, s drugookrivljenikom kao naručiteljem, zaključio ugovor o građenju.

Navedenim ugovorom obvezao se da će trgovačko društvo u roku od šest mjeseci pribaviti tehničku dokumentaciju i pravomoćnu građevinsku dozvolu, te u daljnjem roku od šest mjeseci sagraditi proizvodnu halu na nekretnini u vlasništvu treće osobe, a bez stvarne namjere realizacije ugovorenih radova. Sumnja se i da je ugovorio predaju dviju bjanko-zadužnica u iznosu od po milijun kuna kao osiguranje obavljanja ugovorenih obveza.

Kako ugovorene obveze nisu obavljene, prvookrivljeni 45-godišnjak predao je drugookrivljenom 24-godišnjaku bjanko-zadužnice koje je mladić dostavio Fini radi ovrhe novčanih sredstava na žiroračunu trgovačkog društva. Potom je 24-godišnjaku na njegov žiroračun doznačeno ukupno dva milijuna kuna, čime se on okoristio za navedeni iznos na štetu trgovačkog društva.

Prema Kaznenom zakonu, za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju pri čemu je nastala znatna materijalna korist predviđena je kazna zatvora u trajanju od jedne do 10 godina.S.Lacić

Istraga je pokrenuta protiv 45-godišnjeg direktora i 24-godišnjeg osnivača tvrtke

Možda ste propustili...

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

Najčitanije iz rubrike