Sport
TRENER BIJELO-PLAVIH ZADOVOLJAN POBJEDOM

Neću hvaliti Peroševića, pa posao mu je zabijati pogotke
Objavljeno 24. listopada, 2016.
Osijek se zavukao pred svoj šesnaesterac, pa se morao grčevito braniti

Trener Osijeka Zoran Zekić konačno je na konferenciju za novinare došao s osmijehom na licu. Nakon tri kola bijelo-plavi su se vratili na pobjedničku stazu i to protiv suparnika koji im je zadavao strašno mnogo problema u prethodnim susretima u Gradskom vrtu.

- Zadovoljan sam kako je danas momčad odgovorila na teškom terenu i protiv neugodnog suparnika. Nije to bila lijepa igra, ali veliki je bio ulog u toj utakmici jer smo s ova tri boda napravili veliku razliku u odnosu na petoplasiranu momčad na tablici. Očekivali smo tešku utakmicu, prvi dio susreta opet nije bio dobar, protok lopte je bio spor i teško smo rješavali čvrsti blok koji je postavila Lokomotiva. Oni nisu momčad protiv koje se smije ući bezglavo u napadačke akcije, jer su vrlo opasni iz protunapada. Kontrolirali smo utakmicu i na koncu pobijedili baš na mišiće - rekao je trener bijelo-plavih.

Čovjek odluke opet je došao s klupe. Ovaj put bio je to Antonio Perošević kojeg je Zekić u posljednje vrijeme držao "na hlađenju".

- Bilo je vrijeme da nešto pruži. Neću ga hvaliti, jer mu je posao zabijati pogotke i odlučivati utakmice. Valjda će konačno ući u kontinuitet, jer kada igra na ovaj način, kada je maksimalno ozbiljan, onda imamo koristi od njega. Valjda se neće sad opet pogubiti na treninzima - kaže Zekić.

U završnici susreta opet je bilo povuci-potegni, jer se Osijek još jednom zavukao pred svoj šesnaesterac, pa je bio pod jakim pritiskom.

- Imali smo jak ritam u drugom dijelu, pa smo s obzirom na težak teren možda izgubili nešto snage. Ovaj put nismo kažnjeni, ali to je jedna od stvari na kojoj moramo poraditi. Ne trebamo sami sebe dovoditi u probleme takve prirode - zaključio je Zoran Zekić, trener NK Osijek.

Njegov kolega na klupi Lokomotive Tomislav Ivković prvi put se suočio s negativnim rezultatom u Gradskom vrtu. Nikada dosad Lokomotiva pod njegovim vodstvom nije izgubila na osječkom stadionu.

- Bila je to tvrda, čvrsta, prava prvenstvena utakmica. Nije bilo mnogo prilika za pogodak, a Osijek je kaznio jednu našu pogrešku i postigao gol koji mu je bio dovoljan za pobjedu. Jednostavno, naš je domaćin imao više sreće. Zadovoljan sam odnosom igrača, bili smo agresivni i kompaktni. Možda je trebalo završiti bez pobjednika, ali to je nogomet.

Lokomotiva je prijašnjih sezona bila vrlo neugodna za Osječane, ali ovog nedjeljnog poslijepodneva nije zadala previše problema obrani bijelo-plavih.

- Nedostajalo nam je malo više drskosti u igri prema naprijed. To sam rekao dečkima u poluvremenu i taman smo primili pogodak kada smo počeli igrati. Dobro smo se pripremili za igru Osijeka, dobro smo zatvarali njegove napadačke akcije, ali na koncu nas je samo trenutak dekoncentracije koštao poraza. Mi smo u dobrom ritmu i još kad nam se vrate ozlijeđeni bit ćemo opet jaki i kvalitetni.

Posebne čestitke Ivković je uputio strijelcu jedinog pogotka Antoniju Peroševiću.

- On mi je posebno drag igrač. Mislim da je mogao napraviti mnogo više u karijeri, ne znam zašto nije. Možda je za to sam najviše kriv - zaključio je Tomislav Ivković, trener Lokomotive. D. Keler

Možda ste propustili...

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

Najčitanije iz rubrike