Sport
SUPERLIGA ZA ODBOJKAŠICE

Morale igrati pet setova za prekid neugodne tradicije
Objavljeno 24. listopada, 2016.

Domaća premijera na kraju je ipak bila uspješna za odbojkašice Osijeka, koje su u 2. kolu Superlige upisale prvu pobjedu, koja je donijela dva vrijedna boda.

To znači da su igračice Darija Fančovića odradile maksimalnih pet setova. Ništa čudno s obzirom na suparnika, koji je u Gradskom vrtu uvijek bio neugodan i ne baš najpoželjniji gost. Kaštela DC imaju dobra iskustva iz prošle sezone, kada su u oba dvoboja iznenadila domaćina, koji ovaj put nije dopustio da se tradicija i nastavi. Ipak, kako je počelo, izgledalo je da Osijek čeka teška večer. Prvi je set protekao u apsolutnoj dominaciji gošći, koje dobro otvaraju i drugi set, ali nakon 3:6 napokon počinju igrati i domaće. Dobri servisi Mirne Matković i kvalitetan blok prave seriju 12:2 i vraćaju sigurnost u osječke redove. To se dobro vidjelo i u trećem setu, gdje su domaće igrale prema prokušanom receptu. Odličan početni udarac pronalazio je rupe u prijmu Kaštelanki, koje ipak nisu odlučile kući otići praznih ruku. Četvrta je dionica bila poprilično izjednačena, ali je u odlučujućim trenucima zakazao domaći prijam. Tako je trener Fančović dosta rotirao svoja dva libera (uz iskusniju Karlu Šimunec, prve ozbiljne seniorske minute dobro je odradila juniorka Helena Hajpek). Nisu to bile jedine promjene (Iva Barunčić umjesto Katarine Pavičić), a ona u završnici petog seta, kada je na tehničaru pri 9:9 Karolina Kovač odmijenila Leu Grahovac, pokazala se punim pogotkom.

- Nismo dobro ušle u utakmicu. S obzirom na prošlosezonska iskustva, možda smo i previše respektirale Kaštelanke. Prvi set je bio loš, dosta nervozan, a razlog je možda i želja da prvu domaću utakmicu odradimo što je bolje moguće. U drugom setu zaigrale smo kako se od nas očekuje, šteta što smo popustile u završnici četvrtog seta, jer smo mogle uzeti puni plijen. Ali nije loše ni ovako, prekinule smo neugodnu tradiciju i ostvarile prvu pobjedu u Superligi - pričala je nakon utakmice kapetanica osječkog sastava Ivana Grubeša. Nju i suigračice u srijedu čeka novo domaćinstvo, ali u 1. kolu domaćeg kupa, protiv Vinkovčanki.

Nino BENČINA
OSIJEK                               3
KAŠTELA DC                    2

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 200. Suci: Zamaklar (Belišće) i Pišćak (Vinkovci)

OSIJEK: Grubeša, Volmut, Grahovac, Pavičić, Matković, Šimunec, Bilić, Kovač, Zirn, Barunčić, Hajpek, Štebih.

KAŠTELA DC: Aljinović, Stanović, Prkačin, Sudar, Ljulj, Bazina, Roso, Maretić, Brkan, Kurtović, Karaula, Matas.

REZULTAT PO SETOVIMA: 17:25, 25:15, 25:17, 20:25, 15:12

Mursaši slavili u Šibeniku

Radnu, ali i uspješnu nedjelju imali su odbojkaši osječkog superligaša. Prvo gostovanje Mursa-Osijek zaključila je pobjedom u Šibeniku kod istoimenog prvoligaša s 3:0 (25:22, 25:20, 29:27). Tako je momčad Davora Meringera u uvodu sezone stavila na konto maksimalnih šest bodova. U drugoj jakosnoj skupini Brod je na svom parketu lako poražen od zagrebačkog Medicinara 0:3 (13:25, 19:25, 15:25).

U Superligi odbojkašica drugi poraz doživjela je Nova Gradiška koja je u Zagrebu “otkinula” set aktualnim prvakinjama 3:1 (25:15, 25:12, 21:25, 25:9). Jučer kasno navečer gostovanje u Puli odradile su još i odbojkašice Vukovara koje su bile gošće Rock Woola.

Najčitanije iz rubrike