Regija
S KOTLOVNICE NA LOŽIVO ULJE PREŠLI NA TOPLANU

Cijena grijanja
niža 42 posto
Objavljeno 23. listopada, 2016.

VUKOVAR

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i direktor gradske tvrtke Tehnostan d.o.o. Kristijan Lovrenščak obišli su stambene zgrade tzv. banane, na adresi Hrvatskog zrakoplovstva, od kućnog broja 41 do 51, a koje su sa stare kotlovnice na loživo ulje spojene na toplanu Borovo naselje.

Direktor Lovrenščak objasnio je kako je riječ o uspješno realiziranom projektu Tehnostana na spomenutim zgradama čiji su stanari bili nezadovoljni sustavom grijanja i dobave potrošne tople vode, jer se toplinska energija proizvodila u kotlovnici zgrade iz kotlova na ulje za loženje. “Takav sustav grijanja bio je vrlo neučinkovit, što je rezultiralo visokim računima za grijanje i toplu vodu, a također je bio nepovoljan s aspekta zaštite okoliša i zdravlja stanara”, rekao je.

Gradonačelnik Penava podsjetio je kako od početka 2015. godine Tehnostan stanarima pomaže financirajući izradu dokumentacije za projekt spajanja zgrada na toplanu Borovo naselje. “U projekt se uključio i Grad Vukovar koji je radove sufinancirao u iznosu od 407.000 kuna, što je 90 posto od ukupnih 452.000 kuna”, naveo je Penava. Stanari su novinarima rekli da su zadovoljni učinjenim, ali istaknuli su i kako se nadaju da je riječ o prvom koraku, jer zgrada treba i novu izolaciju i fasadu kako bi gubici toplinske energije bili što manji. Kako je na kraju istaknuto, provedeni radovi doveli su do primjene nove cijene toplinske energije koja je sada 42 posto niža od dosadašnje. Naime, računi su u spomenutoj zgradi sa stanovima od prosječno 60 kvadrata znali biti i do nevjerojatnih 4000 kuna. S.B.

Možda ste propustili...

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

Najčitanije iz rubrike