Regija
15. MEMORIJALNI ULTRAMARATON

Lojze Premužić pobjednik maratona
Objavljeno 23. listopada, 2016.

VUKOVAR

Slovenski maratonac Lojze Premužić ukupni je pobjednik 15. Memorijalnog ultramaratona Zagreb – Vukovar pod nazivom “Putovi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata”, pretrčavši trasu ultramaratona u dužini od 344,1 kilometar od Zagreba do Ovčare kod Vukovara, u ukupnom vremenu od 29 sati 43 minute i 2 sekunde. 

– Utrka je krenula 19. listopada, sa startom iz zagrebačkog naselja Kustošije, a do cilja, spomen-obilježja na mjestu masovne grobnice Ovčara, krenulo je osam atletičara. Na cilj, u službenom dijelu utrke, dotrčala su trojica – rekao je Siniša Šukunda, dopredsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a grada Zagreba, koja je i organizator ultramaratona. Predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a Borislav Barišić, poručio je sudionicima da oni “nakon 25 godina na taj način govore i pronose istinu o Domovinskom ratu”, zahvalivši im i uputivši poziv da dođu i iduće godine. “Nikada, ali baš nikada ne smije se zaboraviti Domovinski rat, jer to su temelji naše države”, kazao je predsjednik Gradske skupštine Zagreba Andrija Mikulić i naglasio kako se Vukovaru treba odužiti cijela Hrvatska.

Na cilju ultramaratona uručene su nagrade i pehari, a Udruga dragovljaca HOS-a grada Zagreba predsjedniku Gradskog vijeća Vukovara Igoru Gavriću predala je ček na 5000 kuna za obnovu vukovarskog vodotornja. Sudionici tradicionalnog ultramaratona, inače najduže i najzahtjevnije utrke u ovom dijelu Europe koju trkači prolaze u pet dionica, položili su vijenac i zapalili svijeću podno spomen-obilježja na mjestu masovne grobnice na Ovčari. Pokrovitelj utrke bio je Grad Zagreb. S. Butigan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike