Novosti
NAČELNIK OPĆINE KONAVLE:

Mi živimo izvanredno i moramo pomoći Slavoniji
Objavljeno 23. listopada, 2016.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća na Grudi Općina Konavle obilježila je u petak navečer 24 godine od oslobođenja te Dan općine, a načelnik Luka Korda tom prilikom ustvrdio je kako su se Konavle nakon Domovinskog rata izdignule iz pepela te da danas “'plava Hrvatska' mora pomoći 'zelenoj'”.

- Mi živimo izvanredno, a u Osijeku i Vukovaru se nema više ni u kontejnerima uzeti nešto. To nije tamo negdje daleko, to je ovdje i nema u glavi onaj tko misli drugačije. Turizam je osjetljiva grana, a moramo razmisliti kako možemo pomoći i što možemo učiniti. Od Dubrovačke Republike pa nadalje prelamale su se želje brojnih da posjeduju Konavle. Dubrovačka Republika nas je kupila, ne jer smo lijepi, nego da sadimo i održavamo. Bilo je onih koji su tražili da Zračna luka ne bude ovdje i zamislite da Republika Srpska ima preko Konavala izlaz na more. Iz “plave” Hrvatske moramo pomoći, a možda se može osnovati i nekakav privremeni fond za to - rekao je Korda.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić na sjednici se prisjetio trenutaka iz djetinjstva koje je provodio na Konavoskim brdima, a poručio je kako život u cijeloj Hrvatskoj mora biti jednak kvalitetom životu u Konavlima.

- Moramo život u Hrvatskoj dovesti kao što je u Konavlima. Moramo biti racionalni, ali i cijeniti vrijednosti za koje su branitelji ginuli. Molim vas da se oslobodimo podjela, želim pozdraviti mladost koja su budući domoljubi i borci za Konavle - rekao je Orepić. H

Možda ste propustili...

PONOVNO IMENOVANA KRISTALINA GEORGIEVA

Čelnici MMF-a drugi petogodišnji mandat

52 POSTO OBRAĐENIH BIRAČKIH MJESTA

HDZ osvaja 63, Rijeke pravde 42 mandata

Najčitanije iz rubrike