Novosti
BOŽO PETROV:

Sabor prazan, a zastupnici primaju 16 tisuća kuna
Objavljeno 23. listopada, 2016.

Božo Petrov, predsjednik Hrvatskog sabora, gostujući u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva” govorio je, između ostaloga, o odnosu Mosta s HDZ-om, poziciji čelnika najvišeg zakonodavnog tijela u državi te obvezama i pravima saborskih zastupnika.

Osvrćući se na intervju u kojem je najavio kako Most može i izići iz Vlade, Petrov je rekao kako je logično da se partneri drže dogovora, ali i da ne budu zajedno ako ga se ne drže. “Nije to zveckanje oružjem”, dodao je. Izjavio je kako ne vidi zbog čega Vlada ne bi funkcionirala iduće četiri godine.

Petrov smatra da je dužnost predsjednika Sabora vrlo važna, ako se zaista Saboru želi vratiti dignitet i vođenjem dnevnog reda utjecati na događaje u Hrvatskoj. Rekao je kako mu je neprihvatljivo da je Sabor prazan dok zastupnici primaju plaću 16 tisuća kuna i da toga u privatnom sektoru nema.

- U kažnjavanju nedolaska zastupnika na posao Most je pristao na kompromis, jer je HDZ-ov argument bio da će “loše” zastupnike kazniti birači tako da ih na sljedećim izborima neće birati - kazao je.

- Želimo da saborski zastupnici dolaze na svoje radno mjesto. Oni zastupnici koji ne budu dolazili, posebice na glasovanje, bit će kažnjeni u razini tri putna naloga (oko 1500 kuna). Predsjednici klubova zastupnika bit će zaduženi da se brinu o tome - rekao je Petrov. Naglasio je kako se time želi postići da se zastupnike natjera da dolaze na posao, no kako bi put do toga mogao biti dug jer treba promijeniti mnogo zakona da bi se zastupnike moglo kažnjavati zbog nedolaska u Sabor. D.Pav.

Oni zastupnici koji ne budu dolazili bit će kažnjeni u razini tri putna naloga (oko 1500 kuna)