Osijek
NOVI PROIZVODI IZ UGOSTITELJSKO-TURISTIČKE ŠKOLE

Nova veganska jela - burger
od graha i proljetni savitci
Objavljeno 24. listopada, 2016.

Nakon Osječke knedle, još jedan gastronomski proizvod koji dolazi iz Ugostiteljsko-turističke škole ugledao je svjetlo dana i već je ponuđen Osječanima da ga isprobaju. U Pivnici Merlon u Tvrđi predstavljena je suradnja Ugostiteljsko-turističke škole i Pivnice Merlon, realizirana u vidu novih veganskih jela, koja su osmislili djelatnici i učenici škole, a naći će se u svakodnevnoj ponudi Pivnice.

- Riječ je o veganskom burgeru od crvene leće, burgeru od graha, proljetnim savitcima i veganskim umacima - objašnjava Ivan Kelava, profesor kuharstva. Jela su zajednička kreacija prof. Kelave, njegovih učenika i kolegica, Saše Jakšić i Martine Demirović, profesorica engleskog i njemačkog jezika. Obje profesorice su veganke, ali, ističu, takvu hranu veoma rijetko mogu naći u osječkim restoranima.

- Svrha i cilj takvih inicijativa jest poticati učenike na razvijanje vlastite kreativnosti i potaknuti ih na razmišljanje na koji način mogu unaprijediti lokalnu zajednicu - kaže prof. Kelava. On i njegove kolegice iz Ugostiteljsko-turističke škole hvale Pivnicu Merlon i njezin vrhunski kuharski tim, jer su prepoznali kvalitetne ideje učenika i njihovih mentora, ali i pomogli da hvalevrijedni proizvodi dođu do gosta.

Radionicom priprave veganskih jela koju su pripremili iznimno su zadovoljni Slaven Radić, glavni kuhar u Merlonu, i Darko Bojanić, vlasnik Pivnice Merlon. “Iznimno smo zadovoljni ovom suradnjom, jer njome upotpunjujemo i obogaćujemo našu ponudu jela”, kaže Darko Bojanić.

No, ovo nije prva takva suradnja Ugostiteljsko-turističke škole s lokalnom zajednicom. Nakon uspješne prošlogodišnje suradnje slastičarnice Slasta, Turističke zajednice grada Osijeka i Ugostiteljsko-turističke škole, u kojoj je Osječka knedla dobila svoje mjesto u gastronomskoj ponudi grada, ovo su sljedeći proizvodi koje će jedan osječki lokal preuzeti i nuditi svojim gostima. V. Latinović

Možda ste propustili...

NOVINE NA KUĆNOM PRAGU

Vjernost - uz kruh i Glas Slavonije

ODLUKA ELEKTROMODULA

Od 1. travnja naplata parkiranja

OSJEČKI MODEL NAJBOLJI U HRVATSKOJ

Što učiniti ako vas baš sada zaboli zub?

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

U Osijeku od koronavirusa preminule četiri osobe

2

STOŽER OSJEČKO BARANJSKE ŽUPANIJE

U Osijeku umrla i peta zaražena osoba, novih troje oboljelih

3

RETFALAČKI CVJEĆARI UNOSE BOJE U CRNO-BIJELU SVAKODNEVICU

Obitelj Kolarić dostavlja i
optimizam: Zasadi cvijet,
spasi svijet i ostani doma!