Osijek
VEČER VINA I UMJETNOSTI

Zagrijani glazbom i vinom do jutarnjih sati
Objavljeno 23. listopada, 2016.

Još jedna Večer vina i umjetnosti ispunila je očekivanja. Nekoliko stotina posjetitelja uživalo je u odličnom ambijentu u glazbi, izložbama, kazališnoj predstavi Zaboravljena Tvrđa - Vinski trg i općenito umjetničkom dijelu programa i svakako dobrim vinima slavonskih i baranjskih vinarija.

Četvrta je ovo godina zaredom kako organizator - Osječko-baranjska županija sa svojom Turističkom zajednicom, promovira vina kao jedan od najprepoznatljivijih proizvoda Slavonije i hrvatskog Podunavlja povezujući ih na najbolji način s umjetnosti, u za to najboljem ambijentu - stare Tvrđe.

U dvorištu Kazamata, na otvorenom, posebno osvijetljenom, goste je zabavljao No Jazz Band, a u zatvorenom dijelu, u samoj galeriji Kazamat, DJ Kemal P. i DJ Bilko. Prilično niska temperatura većini posjetitelja nije smetala. Istina, mnogi su se zagrijavali ne samo vinom nego i uz vatre, uz koje se moglo ugodno smjestiti u jednom dijelu dvorišta Kazamata.

Večer vina i umjetnosti potrajala je od subote u 17 sati praktično do sitnih jutarnjih sati u nedjelju. Naime, nakon 23 sata okončan je program na otvorenom, a zabava se preselila u zatvoreni dio galerije.

- Ove godine nastojali smo proširiti i dopuniti program, a uključivanjem u organizaciju Kreativne agencije Adverta dobili smo i novinu. Onim drugim dijelom programa, kasnim, noćnim, u zatvorenom dijelu prostora, uz DJ-a, dobili smo i nešto mlađu populaciju, koja nije bila zastupljena protekle tri godine. Zadovoljan sam zbog toga i općenito ovom Večeri vina i umjetnosti - kaže Antonio Sobol, direktor TZ Osječko-baranjske županije.

Valja reći kako je u organizaciji ove zabave sudjelovala i Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, a pokrovitelji su bili Grad Osijek i Glas Slavonije. I. Mikulić

Igor MIKULIĆ
Umjetnički program

Uz glazbeni program, posjetitelji Večeri vina i umjetnosti mogli su pogledati nekoliko izložbi u galeriji Kazamat: “Između života i umjetničkog djela” Tomislava Buntaka, Matije Debeljuha, Ksenije Turčić i Vlaste Žanić. Zatim izložbu fotografija “Win by Wine” Marka Banića, izložbu “Monokromija” Roberta Fišera u galeriji Waldinger, a u dvorištu galerije Kazamat bile su izložene skulpture od slame Nikole Fallera. Multimedijalnu svjetlosnu instalaciju imala je Željka Fuderer Levak, a više ljubitelja vina okušalo se u slikanju vinom sudjelujući u radionici koju je vodila Maja Pajtak.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana