Mozaik
14. HERCEGOVAČKA ZABAVA

Pjevali do ranih jutarnjih sati
Objavljeno 23. listopada, 2016.

U organizaciji Slavonske udruge Hercegovaca (SUH-a) - Ogranka za Vukovarsko-srijemsku županiju “Blago Zadro” Vukovar, u hotelu Admiral u Vinkovcima održana je 14. Hercegovačka zabava, koja je okupila više od 500 Hercegovaca, njihovih prijatelja, simpatizera i gostiju.

Prigodnim riječima obratio se predsjednik SUH-a - Ogranka za Vukovarsko-srijemsku županiju “Blago Zadro” Vukovar Tomislav Pavković, koji je, između ostaloga, rekao:

- Hvala vam što nas već 14 godina podržavate i dolazite na naše hercegovačke zabave. Za to što je sve ovo uspjelo, želio bih zahvaliti svojim suradnicima gospođi Karmeli Božić i gospodinu Stanku Pavloviću - istaknuo je Pavković.

Predsjednik Pavković naglasio je da je opravdanost ovakvih druženja u tome što zavičajne različitosti spajaju, a ne razdvajaju. U pozdravnom govoru nazočnima su se obratili saborski zastupnik i gradonačelnik Vinkovaca, dr. Mladen Karlić, te župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić.

Molitvu i blagoslov prije večere u zajedništvu sa župnikom Župe sv. Josipa Radnika u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovu naselju, fra Vjenceslavom Janjićem, župnikom Župe sv. Mihaela arkanđela u Cerni Krešimirom Jukićem, župnikom Župe Aladinići (BiH), don Markom Šutalom, i župnikom Župe Domanovići (BiH), don Gordanom Božićem, predvodio je župnik Župe sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima, mons. Tadija Pranjić.

Osim domoljubnog Hercegovačka zabava je kao i prethodne imala humanitarni karakter te je tako tijekom večeri bila bogata tombola od koje je dio prihoda namijenjen liječenju i drugoj operaciji u Francuskoj dvogodišnjeg Vite Markuša iz Cerne, koji boluje od Pfeifferova sindroma i interkranijalne hipertenzije. Dio prihoda od tombole ide i za obnovu vukovarskoga vodotornja, a dio humanitarnoj organizaciji „Marijini obroci“ za djecu Afrike. Na kraju recimo da je glavnu nagradu na tomboli osvojila Katica Begović iz Vinkovaca, a dobila je televizor.

Nakon hrvatske himne Lijepa naša i neslužbene himne hercegovačkih Hrvata Hercegovina u srcu u kulturno-umjetničkom programu nastupili su: Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Jare, Široki Brijeg, gangaši, guslari i Bećari s Neretve, a do ranih jutarnjih sati uzvanike je zabavljao Miroslav Škoro i TS Lobby iz Zagreba. M.Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike