Regija
PRVA AUKCIJA KONJA NA ERGELI ĐAKOVO

Mladi pastuh prodan za 6.500 kuna
Objavljeno 22. listopada, 2016.
ĐAKOVO - U zatvorenoj jahaonici u Državne ergele u Đakovu (u subotu, 22. listopada) održana je aukcija konja na kojoj su mogle sudjelovati sve pasmine no ovoga puta obuhvatila je 11 grla, svi lipicanci, 9 u vvlasništla vu Ergele, a dva iz privatnog uzgoja s područja Slavonije. Prodan je jedan  mladi pastuh Ergele i to za 6.500 kuna , a kupac je iz Slavonije. Ima već sličnog konja pa kupnjom mladog pastuha ih želi upariti.  - Riječ je o mladom pastuhu koji je tek došao u rad  i nije licenciran, pojašnjava ravnatelj Ergele Nidal Korabi. Najniža cijena bila je 5.500 kuna, a mogla se podizati za 500 do 1.000 kn, uz uplatu depozita ponuditelja.
 Najvrednije grlo ponuđeno za aukciju bila je mlada kobila iz uzgoja Ergele po cijeni od 16.500 kuna. - Na aukciji smo ponudili grla koja nam nisu adekvatna za naš uzgoj, pojašnjava Korabi koji je zadovoljan ovom, prvom aukcijom u Ergeli Đakovo, ali i cijeloj Hrvatskoj u novije vrijeme.  - Organizacijski smo ju dobro pripremi, a bit će nam dobar indikator za dalje, za iduće aukcije i koje ćemo organizirat jednom godišnje, u jesen. Ideja je da se stvori jedan dan kada će ljudi moći ponuditi konje potencijalnim kupcima i to ne samo iz Hrvatske nego,očekujemo, i izvana jer aukcije su ondje uhodana praksa, kaže Korabi. Kritike uzgajivača ii vlasnika konja okupljenih na prvoj aukciji bile su vrlo pozitivne, a aukcija je bila prigoda i za otvaranje tržišta, promocijui konja i konjogojstva, ali i dobra reklama za Ergelu Đakovo..
 - Bio je to jedan dobar indikator tržišta konja. Ovim aukcijama želimo skrenuti pozornost da lipicanac nije konj dobar samo za  Slavoniju, da ima široku primjenu i da je itekako konkurentan, kaže Korabi. S.Župan
Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike