Sport
CIBALIA GOSTUJE NA MAKSIMIRU

Stanko Mršić će dio igrača
sačuvati za sudar sa Splitom
Objavljeno 22. listopada, 2016.

Vjerojatno Cibalia nikada nije na utakmicu u Zagreb protiv Dinama išla s mršavijim bodovnim saldom, a da je odigrano prije toga 12 kola. Takva je situacija uoči današnjeg (subotnjeg) ogleda Dinama i Cibalije na Maksimiru. Vinkovčani imaju mršavih pet bodova, čak 21 bod manje od trenutačno drugoplasiranog Dinama koji ima želju što prije približiti se i preskočiti Rijeku. Određenu dozu optimizma u vinkovačkim redovima daju posljednje prezentacije Mršićeve momčadi pa i ona protiv Intera u prošlom kolu kada je nedostajalo mirnoće u realizaciji pa da Vinkovčani idu kući - pjevajući. Na žalost i zbog nedostatka klasičnog golgetera Cibalijina realnost je surova.

Trener Stanko Mršić uoči 49. međusobnog susreta Cibalije i Dinama, a 26. susreta na Maksimiru pozitivno razmišlja. Niti ne smije drukčije ako misli iznenaditi velikog favorita. Cilj je ponoviti bar igru iz Zaprešića.

- Idemo Dinamu najboljem klubu u Hrvatskoj, bez obzira na trenutačno stanje na tablici. Momčad je to koja se mijenja iz utakmice, ali bez obzira na to svi oni koji igraju donose određenu kvalitetu i opasnost za protivnika. Utakmica će biti dobra, bez obzira na to kako će završiti za nas. Nadam se i duboko sam uvjeren da je utakmica protiv Intera pokazala neke pozitivne stvari, ali, na žalost, tada nismo poentirali iz niza situacija i to je osnovni naš problem. Što se tiče same igre, jako sam bio zadovoljan i ako bi takvu igru ponovili protiv Dinama mislim da bi se mogli nadati povoljnom rezultatu - smatra Mršić.

Ipak, s obzirom na ozbiljnost situacije momčad zasigurno neće biti kompletna, odnosno, ona najbolja, koja je do sada iznijela većinu utakmica. Nekoliko će igrača koji su roviti ili im prijeti treći žuti karton ostati u Vinkovcima ili na klupi, kako bi ih sačuvali za važnije susrete u kojima su im bodovi od životne važnosti. Posebno se to odnosi na susret Cibalije nakon Dinama u kojem će, u “derbiju začelja” dočekati Split. Međutim, svi oni koji budu danas igrali sigurno će dati sve od sebe, jer ne igra se svaki dan utakmica protiv Dinama u Maksimiru.

- Našim igračima veliki je motiv igrati u Maksimiru. Nadam se da će tako biti i u ovoj utakmici, a na kraju kako bude. Imamo određenih problema, ali ćemo vidjeti što još učiniti. Prema svoj prilici na utakmicu neće putovati igrači kojima prijeti treći žuti karton, jer nam dolaze utakmice u kojima bismo pošto-poto morali doći do bodova. Želja nam je i odmoriti neke igrače, a priliku dati onima koji su to zaslužili igrama u prijateljskim utakmicama - objašnjava svoj potez Stanko Mršić.

U momčadi Cibalije sve standardnije igre u prvom sastavu prikazuje Matej Karačić, koji je zamijenio ozlijeđenog Filipa Žderića. Uoči utakmice mladi desni bočni igrač poručuje u ime svojih suigrača.

- Dinamo je sigurno favorit, ali se nikada ne zna što se može dogoditi, jer nogomet je nepredvidiv. Mislim da možemo u Maksimiru do dobrog rezultata. Uz potpuno zalaganje i malo sreće sposobni smo doći do pozitivnog rezultata. Utakmica u Zaprešiću je pokazala kako možemo dobro igrati, a tada nam je nedostajalo malo sreće. Sada i ona mora biti na našoj strani - rekao je Karačić. A. Grgić

DINAMO - CIBALIA

Početak: Subota, 17 sati

Livaković-Matković

Stojanović - Karačić

Schildenfeld - Tomašević

Benković - Jerbić

Pivarić - Šare

Machado - Mijoković

Pavičić - Crnčević

Ćorić - Čuljak

Soudani - Pervan

Fernandes - Baša

Henriquez - Šimunec

Stadion: Maksimir:

Kapacitet: 38.000

Sudac: Željko Frković (Gospić)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike