Sport
HRVATSKA TURNEJA

Dan nakon Zagreba Vardar stiže u Našice
Objavljeno 22. listopada, 2016.
Nakon nedjeljnog susreta s Vardarom u Našicama (18 sati), NEXE u utorak gostuje u Veszpremu

Prije tjedan dana sličan raspored imali su rukometaši Meškova. Nakon što su odigrali susret Lige prvaka u Zagreb Areni, sutradan su “odradili” i susret SEHA Gazprom lige u Našicama.

Slično će učiniti i rukometaši Vardara, koji u subotu gostuju kod PPD-a Zagreb u sklopu Lige prvaka, a dan kasnije (nedjelja u 18 sati) gostovat će u Našicama kod NEXE-a, u sklopu SEHA Gazprom lige. Bjelorusi su se kući vratili s polovičnim učinkom, ali iznenađujuće ostali su bez bodova u drugom susretu u Našicama, kada je NEXE ostvario pobjedu nad Meškovom, a posljednji pobjednički pogodak na utakmici postigao je Mirko Herceg. Odlično je ušao između dva obrambena igrača Meškova, sam si otvorio prigodu i pogodio.

- Dokazali smo i sebi i svima drugima kako možemo igrati s puno jačim momčadima. Odigrali smo dobru obranu i na taj način kompenzirali neke pogreške i promašaje u napadu. To nas je držalo cijelu utakmicu. A i tih tehničkih pogrešaka bilo je malo. Znači, i koncentracija je bila na visini - pričao je ovaj Hercegovac s diplomom Građevinskog fakulteta u Mostaru o susretu s Meškovom koji je očito podigao samopouzdanje i uoči nedjeljnog susreta s Vardarom.

Makedonski prvak najozbiljniji je kandidat za Final four. I SEHA Gazprom lige i Lige prvaka.

- Vardar je sigurno jači od svih prethodnih suparnika. Očekujem našu dobru predstavu uz veliku podršku navijača. Mislim kako će ova utakmica privući još više naših navijača u dvoranu. Tražit ćemo pobjedu i u nedjelju, zašto ne?

Mnogi će u Našicama reći - ako je mogao pasti Meškov, zašto ne bi Vardar? Uostalom, u SEHA Gazprom ligi znao je Vardar gubiti od NEXE-a. Prigoda sigurno postoji jer se pretpostavlja da Vardar neće nastupiti u najjačem sastavu manje od 24 sata nakon sraza s PPD-om Zagreb. Bit će to susret u kojem će na klupi “zagrebaša” debitirati Silvio Ivandija pa stoga dva osječka trenera na klupama dva najbolja hrvatska kluba mogu “razmijeniti iskustva” u pripremi za susret s Vardarom. Inače, vjerujemo da će trener makedonskog prvaka, Španjolac Raul Gonzales, imati više sluha nego trener Meškova Sergej Bebeško, koji je na tribinama ostavio hrvatskog reprezentativca Ivana Pešića uz objašnjenje da se “potrošio” u tri prethodna susreta. Naime, u dresu Vardara igraju tri hrvatska rukometaša - Luka Cindrić, Igor Karačić i od ove sezone Ivan Čupić. I oni su razlog više za dolazak u nedjelju (18 sati) u našičku dvoranu.

Krešimir LACKOVIĆ
GONZALEZ: NAKON ZAGREBA ODLUČIT ĆEMO TKO ĆE IGRATI

Španjolac na klupi Vardara Raul Gonzalez uoči “hrvatske turneje”, naravno, više je koncentriran na utakmicu koja prva dolazi. Radi se ipak o susretu Lige prvaka u kojem Vardar želi nastaviti niz nakon četiri pobjede iz četiri susreta.

- Zagreb je promijenio trenera, a u pravilu tada se događa da se igrači žele pokazati u što boljem svjetlu pred novim trenerom. Nemaju bodova, ali isto se dogodilo lani kad smo gostovali kod Koldinga, koji nije imao bodova, pa smo izgubili. Vjerujem da smo izvukli pouke od lani - rekao je trener Vardara, koji će o NEXE-u razmišljati tek nakon Zagreba.

- Imamo određenih problema s nekim igračima pa ćemo nakon susreta odlučiti tko će igrati u Našicama - kratko je rekao Gonzalez.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike