Sport
MAX TV PRVA HRVATSKA LIGA

Zekić: Loše nam se piše
ako ne osvojimo sva tri boda
Objavljeno 22. listopada, 2016.
Lokomotiva se konsolidirala nakon što su ispali iz Europe

Nogometaše Osijeka očekuje novi domaći izazov. Prema rezultatima koje su u Gradskom vrtu postizali ove jeseni to nije baš najbolja vijest, ali vjeruju bijelo-plavi kako će u susretu protiv Lokomotive opet pronaći pobjedničku stazu.

Posljednja tri prvenstvena susreta koja su odigrali nisu bila za pamćenje, a stradanje u Rijeci sigurno je dobro uzdrmalo i samopouzdanje momčadi. Međutim, vremena za plakanje nema. Osijek je dosad napravio dobar posao u sezoni i bila bi šteta to sve prosuti u tako kratkom razdoblju. Iza njih su tri susreta bez pobjede pa je zbog toga nedjeljni okršaj ima posebnu težinu. Pobjeda im je nasušno potrebna.

- Treba nam jedan trijumf za povratak entuzijazma i ritma koji smo imali na početku sezone, a u posljednje vrijeme malo smo ga izgubili. Loše nam se piše ako još jednu utakmicu završimo bez osvojena sva tri boda, kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Podizanje morala

Priprema za okršaj protiv Lokomotive bila je nešto drugačija nego za ranije susrete. Zbog lošeg vremena Zekić je odlučio igrače poštedjeti jednog treninga.

- Išao sam za onom “bolje napraviti dobar sastanak nego loš trening”. Zbog kiše tereni su natopljeni i ne bismo baš previše dobili da smo na njima trenirali. Ovako smo razgovarali, ukazali igračima na pogreške, ne samo iz susreta protiv Rijeke, nego i iz ona dva prethodna koja nismo pobijedili kod kuće. Nadam se kako će to pasti na plodno tlo - priča Zekić.

Valjda je to trebalo biti i podizanje morala nakon što je momčad upala u rezultatsku krizu, a loša je vijest i to što je Lokomotiva u rezultatskom zaletu.

- Konsolidirali su se nakon što su ispali iz Europe. Sad su opet neugodan suparnik svakome. Motorični su, neopterećeni i zato zaslužuju respekt. Mi, pak, moramo pokazati imamo li fajterskog duha. Nismo u najboljem stanju, ali to se može popraviti srčanošću, hrabrošću i strašću - smatra trener bijelo-plavih.

Ovaj put podvukao je još jednu stvar - važnost navijačke podrške. Za tim trener ne poteže baš uvijek.

- Ovo je iznimno važna utakmica za nas. Zato pozivam naše navijače neka nam pruže glasnu podršku, a mi ćemo dati sve od sebe da im na terenu uzvratimo na pravi način - poručuje Zekić.

Rasporediti snage

Ovaj put Zekić nije izdiktirao početnu postavu. Valjda je i to neka vrsta “copranja”, jer otkako je počeo otkrivati momčad Osijek nikako ne uspijeva doći do pobjede. Upitnika ima, Arsenić i Vojnović su suspendirani, Lulić ozlijeđen, Lesjak i Džolan još uvijek su rekovalescenti, a pred Osijekom je tjedan u kojem ga čekaju tri susreta.

- Imamo još dva treninga do utakmice. S obzirom na obveze koje nas čekaju u sljedećih sedam dana moramo pametno rasporediti snage. Prvo Lokomotiva, pa preko tjedna gostovanje u Šibeniku u osmini finala Kupa, pa onda na kraju i Hajduk. Bit će to tjedan koji nudi priliku za sve igrače s kojima raspolažemo u kadru. S obzirom na izostanke te na činjenicu da se Lesjak i Džolan tek vraćaju u normalan ritam, mogućnost izbora mi i nije previše široka - nije želio otkrivati karte Zekić, ali je dao smjernice kako će slagati momčad:

- Teren će vjerojatno biti težak, a moram voditi računa i o mogućoj potrebi promjene ritma i tijekom utakmice kroz zamjene igrača. Uostalom, ne igraju imena, nego igrači. Raspoloženi igrači, njih tražimo.

Lokomotiva je Osječane u Gradskom vrtu nerijetko lomila ubitačnim protunapadima. Kako tome doskočiti?

- Nije im opasan samo protunapad. Znaju oni igrati i na postavljenu obranu, što su pokazali i protiv Istre 1961. Zato bismo se morali pokušati nametnuti i od početka ih pritisnuti - zaključuje Zekić.

To je cilj koji Osijek nije uspio ostvariti na one posljednje dvije domaće utakmice. Dopustili su suparnicima da uđu u ritam i to su platili remijima. Osijek bi na svom terenu morao jasno dati suparnicima do znanja tko je gazda, ali pokazalo se kako je o tome mnogo lakše pričati nego to učiniti...

Dalibor KELER

OSIJEK - LOKOMOTIVA

Početak: Nedjelja, 15 sati

Mikulić-Zagorac

Matas-Kolinger

Lukić-Majstorović

Barać-Rrahmani

Barišić-Rožman

Petrović-Šunjić

Mioč-Ćorić

Perošević-Ivanušec

Knežević-Grezda

Boban-Doležal

Ejupi-Marić

Stadion: Gradski vrt

Kapacitet: 19.800

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka).

13. kolo

PETAK

Split - Slaven Belupo 3:0

SUBOTA

15 sati

Istra 1961 - Hajduk

17 sati

Dinamo - Cibalia

NEDJELJA

15 sati

Osijek - Lokomotiva

17 sati

 Rijeka - Inter

PROMOCIJA NOVE NAVIJAČKE PJESME

NK Osijek u nedjelju će, uoči i tijekom susreta s Lokomotivom, promovirati novu navijačku pjesmu koja je nastala u kooperaciji osječkih glazbenika, Kohorte i nogometaša Osijeka. Na tu temu našalio se trener Zoran Zekić.

- Moram priznati kako bolje pjevamo nego što u posljednje vrijeme igramo.D.Kl.

LOKOMOTIVA U SERIJI

Lokomotiva u Gradski vrt stiže u sjajnoj seriji. U posljednjih pet susreta ostvarila je četiri pobjede uz jedan poraz i to onaj protiv Dinama, dok su u istom razdobolju Osječani ostvarili dvije pobjede, dva remija, te poraz. Trener Tomislav Ivković ima još problema s izostancima. U posljednjem susretu ozlijedio se Karačić što primorava Ivkovića na promjenu sistema igre.

- Napokon smo se stabilizirali i vjerujem da možemo nastaviti u istom ritmu. Posljednje utakmice pokazale su da moja momčad ima karater, kojeg vjerujem da ćemo nastaviti pokazivati, rekao je Ivković.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike