Osijek
OTEŽAN PRISTUP GROBLJU

GPP od ponedjeljka ponovo vozi Crkvenom
Objavljeno 22. listopada, 2016.

Nakon što je na problem otežanog pristupa Donjogradskom groblju upozorio Glas Slavonije, gradonačelnik Ivan Vrkić obišao je gradilište u Gradskoj četvrti Donji grad, u Crkvenoj ulici.

- Mnogi se žale da je dinamika radova spora i s takvim se zaključkom moram složiti, ali molim za još malo strpljenja, jer smo ponovno naišli na nepredviđene okolnosti koje zahtijevaju dodatne sanacije i novu dokumentaciju, što ne čudi jer je infrastruktura starija od sedamdeset godina. No, sve ćemo svejedno završiti prije zime i pustiti potpuno u pogon, tj. prometovanje do 30. studenoga. Međutim, od sljedećeg će tjedna dio Crkvene ulice biti ponovno u sustavu prometovanja vozila gradskog prijevoza (autobusna linija od Zelenog polja do Crkvene i Sarajevske ulice te dalje). Na blagdan Svih svetih do goblja u Donjem gradu bit će omogućen pristup bez zapreka - napisao je na svojem Facebook profilu Vrkić.

S obzirom na to da će na blagdan Svih svetih vladati velike gužve na svim grobljima u gradu, gradonačelnik apelira na sugrađane da koriste upravo gradski prijevoz koji će tijekom cijelog dana biti besplatan. I.R.G.

REGULACIJA PROMETA U ISTOČNOM DIJELU DONJEG GRADA

Zamjena komunalnih instalacija završena je u dijelu Crkvene ulice, doznajemo od direktora Gravije, Ante Hercega. Riječ je o dionici od Sarajevske do Ulice Zeleno polje; dijelu Kišpatićeve od Lađarske do Crkvene te dijelu Lađarske između Kišpatićeve i Crkvene (etapa I, II, III). Privremena regulacija prometa u istočnom dijelu Donjeg grada od Sarajevske i Lađarske na zapadu, do Ulice Zeleno polje na istoku, Kišpatićeve od Lađarske i Crkvene na sjeveru te do Krstove ulice na jugu prestaje vrijediti od ponedjeljka (24. listopada) u ulicama: Crkvenoj na dionici od Sarajevske do Ulice Zeleno polje, Kišpatićevoj od Lađarske do Crkvene, Lađarskoj od Crkvene do Kišpatićeve, Sarajevskoj na dionici od Crkvene do Krstove i svim ostalim ulicama istočno od Sarajevske do Ulice Zeleno polje.

Krstova ulica od Sarajevske do Banove i dalje ostaje dvosmjerna. Privremena regulacija prometa u zapadnom dijelu Donjeg grada od Huttlerove ulice na zapadu do Sarajevske i Lađarske ulice na istoku, Kišpatićeve na sjeveru do Krstove na jugu ostaje na snazi do završetka zamjene komunalnih instalacija na dijelu Crkvene ulice od Huttlerove ulice do Sarajevske ulice.

Prometovanje autobusa na liniji 2: Mačkamama – Jug II – KBC – Gajev trg – Mačkamama i na liniji 8: Jug II – KBC – Jug II odvijat će se Ulicom Zeleno polje, Crkvenom pokraj groblja do Sarajevske pa tom ulicom dalje do Ulice M. Gupca, zatim do Huttlerove, KBC-a i natrag. Autobusi će prometovati ovom relacijom dok traje privremena regulacija prometa zbog radova na dijelu Crkvene od Huttlerove do Sarajevske ulice. Privremeno autobusno stajalište u Krstovoj kod OŠ Ljudevita Gaja se ukida. (D.P.)

Najčitanije iz rubrike